Időpont: novenber 15., valamint november 22.
Bor és Irodalom!
Sajnálom azokat az embereket, akik nem isznak. Reggel, mikor felébrednek, már éppolyan jól érzik magukat, mint egész nap. Soha nem érzik magukat jobban. Frank Sinatra
Az elmúlt év sikerén felbuzdulva az idei esztendőben is a “Bor és Irodalom” témát választottuk az újborok köszöntése alkalmából.
A 2 felvonásban, november 15.-, valamint november 22-én az előadások alkalmával boros ihletésű verseket, prózát és dalokat neves színművészek tolmácsolásában élvezhet a közönség.
Rendező és házigazda: Szigethy Gábor
Szeretettel invitáljuk az érdeklődőket november 8-án, 19-órától borestünkre, ahol a GERE Pincészet, a Csillagvölgy Pincészet, valamint a Gere&Weninger Pincészet aktuális újboraira komponált, liba-kacsa témájú gourmet menüsorral várjuk az gasztronómia lelkes rajongóit.
Asztalfoglalás itt.
(Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy november 8-, 15-, valamint 22-én kizárólag az Márton-napi degusztációs menü foglalható éttermünkben.)
Libadegusztáció 2014
Hideg előétel
PREMIER: Villányi falatok, avagy egy villányi variációk libamájra.
Borajánlat: Gere & Schubert – Rosé Primőr 2014
Leves
Liba raguleves konfitált-füstös libazúzával, burgonya gombóckákkal
Borajánlat: Gere & Schubert – Sauvignon Blanc Újbor 2014
Meleg előétel
Rántott libacomb rilette, és mogyorós fésűkagyló, savanyított gombákkal, káposztás “cvekedlivel”
Borajánlat: Gere & Schubert – Cserszegi Fűszeres Újbor 2014
Főétel
Bőrén sült némakacsa mell, petrezselyem textúrákkal
Borajánlat: Gere Attila – Portugieser Újbor 2014
Desszert
Libamáj zserbó füstölt aszalt meggyel és tápióka gyöngyökkel
Borajánlat: Gere Attila – Cabernet Sauvignon BIO Selection 2008
A menüben történő változtatás jogát fenntartjuk!
I. felvonás: november 15. 19-óra
Vendégünk: Tompos Kátya, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő.
Színház az egész világ…
Egy pompás vacsora közben különleges étekfogásokat, csábító-vonzó italokat kínál különleges bájával, humorával, alkalom szülte liba-versekkel, frissen sült libaprózákkal körítve a Nemzeti Színház fiatal, Jászai-díjas színésznője, Tompos Kátya
II. felvonás: november 22. 19-óra
Vendégünk: Mécs Károly, Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész.
Testünket az étkek, lelkünket az irodalom táplálja.
Testünket az étkek, lelkünket az irodalom táplálja. Krúdy Gyula étkekről, italokról minden tudó, a gyomor örömeiről varázslatosan mesélő írásait a Nemzeti Színház Kossuth-díjas színésze, Mécs Károly tolmácsolásában hallgatni, s közben pazarul megvacsorázni: testnek s léleknek egyaránt öröm.
Foglalható november 14-15, valamint november 21-22-re. Degusztációs borvacsora liba témára, valamint irodalmi estek, neves színművészek közreműködésével a Mandula Étteremben az újborok köszöntése alkalmából.