A Villányi borvidéken is megkezdődött az igazi tél, és Szent Vince napjának megünneplése az új év egyik legelső eseménye. Már több éve, hogy a Pincéről Pincére Variációk Vincére rendezvénye számos színes programlehetőséggel várja a borkedvelőket.
Régi szokás, hogy a szőlősgazdák a Vince-napi időjárásából, és az akkor lemetszett “Vince vesszők” állapotából következtettek a várható szüretre. Egyik pincéből a másikba járva kóstolják egymás borait, a tőkékre Isten áldását kérik, és a biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetnek a jó termés elősegítésére.
A Vince-nap alkalmából a borvidéki programsorozathoz csatlakozva a Gere Attila Pincészet szombat délelőtt egy borkóstolóra várja a vendégeket, este pedig a Mandula Étterem séfjének erre az estére összeállított menüjét lehet majd megkóstolni.
Hordós Vince programunk:
Időpont: 2018. január 20. 10:00-11:00
Helyszín: Gere Attila Pincészet
Program: Pincenap és hordómustra Gere Attilánál. Egy igazán különleges alkalom arra, hogy hordókból kóstoljunk Gere Attila prémium borai közül négy tételt.
Borkorcsolya: pogácsa.
Részvételi díj: 2.500,- Ft/fő
Regisztráció: +36 72 492 195 vagy hotel@gere.hu
Vacsorázó Vince programunk:
Időpont: 2018. január 20. 19:30-tól
Helyszín: Mandula Étterem és Bor Bár
Menü:
Füstölt fokhagymakrémleves (Gere & Schubert Chardonnay 2017)
Kolbászhússal töltött szűzpecsenye körettel (Gere Athus Cuvée 2015)
Mandula desszertkehely
A menü változtatás jogát fenntartjuk.
Részvételi díj: 6.900,- Ft/fő (étel+ 2 pohár bor sommelier kollégánk ajánlásával)
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ: +36 72 492 195, etterem@gere.hu