Franc&Franc Fórum és Kóstolónap

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat látta vendégül Villány. Tavaly újabb fejezetet írt a borvidék Villányi Franc történetébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitálta Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. A kiemelt partnerek 2016-ban az olasz Friuli Grave régió és a Balkán-térség cabernet franc termelői voltak.

A két éve bevezetett VILLÁNYI FRANC márkanév a prémium és szuper prémium villányi cabernet franc borok közösségi megnevezése, amely saját logóval, márkajelzéssel rendelkezik. Szeretnénk, ha ez a márka a hazai piacon is egyre sikeresebben szerepelne, ezért az idei rendezvény vezértémája a Magyar borpiac és a cabernet franc.

A Villányi borvidék 2017. november 24-én, pénteken 9.30 órától rendezi meg a 3. FRANC&FRANC Fórumot, melynek a palkonyai Mokos Pincészet színházterme ad otthont. A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában lehet kóstolni ritkaságszámba menő hazai borsorokat, classicus és premium villányi, valamint egyéb más magyar borvidékekről válogatott cabernet franc borokat. A 150 fős fórumon 40 belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a meghívottak mellett, a jegyek ára 16.900 Ft, amely az egész napos (9.30-18.00) rendezvény részvételi díja, tartalmazza a kávészüneteket, az ebédet és a borkóstolókat is. A fórum résztvevői ingyenesen részt vehetnek Gereben Zita péntek esti koncertjén 20.00 órától a Bock Pince kupolapincéjében, előzetes regisztrációt követően a marketing@villanyiborvidek.hu e-mail címen.

Jegyvásárlás: https://www.jegymester.hu/hun/Production/381899/Franc&Franc-Forum 

2017. november 25-án, szombaton a Franc&Franc Kóstolónapon a villányi pincékben túrázva ismerkedhetnek meg a látogatók a legújabb és már piacon levő Villányi Franc-okkal. A kóstolónapra válogatott hazai borok mellett más európai borvidékekről is érkeznek vendégpincészetek, akik szintén bemutatják cabernet franc boraikat. A program kora délelőtt köszöntő és napindító koccintással kezdődik, majd öt kóstolóhelyszínen legalább 40 villányi és külföldi pincészet boraival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A pincészetek közötti közlekedést buszok biztosítják. A rendezvényen öt busz közlekedik, amelyeket színkódokkal lesznek ellátva. Minden busz programja azonos, csak a menetrendje változó. Az indulás és befejezés helyszíne természetesen szintén azonos. Ha többen együtt szeretnének részt venni a programon, akkor azonos színű buszra vásároljanak jegyet. A részvételi díj tartalmazza: a borkóstoló nap minden tételének kóstolását; az egyes helyszínek közötti transzfert; a kínált borkorcsolyákat, falatkákat; ebédet; egy kóstolópoharat; kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel; egy Villányi Franc emléktárgyat. A kóstolónap résztvevői ingyenesen részt vehetnek Gereben Zita péntek esti koncertjén 20.00 órától a Bock Pince kupolapincéjében, előzetes regisztrációt követően a marketing@villanyiborvidek.hu e-mail címen. A terem befogadóképessége korlátozott, ezért az igények beérkezését követően az első 80 jegyigénylő kaphat ingyenes belépőjegyet.

Early bird ár október 1-ig 16.900 Ft
Normál ár november 24-ig 18.900 Ft
Jegyvásárlás: https://www.jegymester.hu/hun/Production/381812/Franc&Franc