Készüljünk a húsvétra

Idén április első napjaira esnek a húsvéti ünnepek, így itt az ideje, hogy ismét gondolkodjunk azon, mi kerüljön a nagyböjt után az ünnepi asztalra, és a poharakba.

Fehér és Rosé Frici 2017

A legújabb évjáratú fehér és rozé Fricik tökéletes aperitifek, hűtsük be őket, és kínáljuk ezekkel a gyöngyözőborokkal a vendégeinket. Frissek, gyümölcsösek, és így tavasszal ennél üdítőbb habzóra nem is vágyhatunk. Garantáltan felébreszti az ízlelésünket.

A Roséban érett, édes, ropogós gyümölcsöket érzünk, szamócát, szilvát, cseresznyét, némi grapefruit kíséretében, melyek egy könnyed, de mégis gazdag borról árulkodnak. A Fehér Frici illatában egres és bodza, frissen szedett szőlő bújik meg, finom csalános háttérrel. A savak élénkek, üdítően hatnak, így az összkép telt és mégis könnyed.

Weninger&Gere Rosé Cuvée 2017

Az első napsugarakkal együtt a kedvünk is megjön, hogy megint üde rozékat kortyolhassunk. Kékfrankos és pinot noir házasítása, ami kimondottan rozénak szüretelt szőlőből készült. Friss gyümölcsök intenzív aromái áradnak belőle, fő vonalát a földieperre, és a meggyre emlékeztető illatok adják. Határozott savgerincű, lecsengésében szép, citrusos ízek jelennek meg. Előételek, zöldsaláták, töltött tojás vagy majonézes saláták mellé is kínálhatjuk húsvétkor.

Gere Attila Athus Cuvée 2015

A húsvéti nagyszombat étele egyértelműen a sonka, azt pedig mindenki maga dönti el, hogy inkább a rusztikus, vagy az egyszerűbb, kötözött változatot választja. Mellé főtt tojást, tavaszi zöldségeket, zöldfűszeres tormát és házi fonott kalácsot teszünk az asztalra. A füstölt ízeket remekül ellensúlyozza az Athus Cuvée, aminek a friss savait a kékfrankos, a fűszerességét a cabernet sauvignon, a gyümölcsösségét, kedvességét pedig a portugieser adja. Az izgalmas borban a szeder, meggy és pörkölési tónusok vannak előtérben.

Weninger&Gere Pinot Noir 2011

A vasárnap ilyenkor a családé, a vendégeké, az ünnepi asztalra pedig gyakran kerül bárány. Ez a nem mindennapi húsétel megérdemli, hogy egy igazán top bort válasszunk mellé. Akár sültként zöldségkörettel, akár zöldfűszeres raguként tálaljuk, ez a pinot noir tökéletes lesz. Az Ördögárok-dűlő ültetvényének termése, ami az előző évjárathoz képest még gyümölcsösebb, még elegánsabb lett, a megszokott beltartalommal. Sajátos villányi stílus, mely hitelesen megmutatja a fajta és a termőtáj minden szépségét.