Kopar előjegyzés 2019

Március 14-én indul, és a tervek szerint egy hónapig tart a legújabb Kopar előjegyzése. A bordeaux-i fajtákból készült házasítás 2016-os évjáratából összességében kevesebb palack készült, így limitált az előjegyezhető mennyiség. 

Az előző évek tapasztalatai alapján a borkedvelők mindig hamar lecsapnak a Kopar palackokkal teli faládákra, de ezt idén érdemes az átlagosnál korábban megtenni, mert kivételesen nem biztos, hogy az ajánlat elérhető marad a tervezett előjegyzési időszak végéig.

Évjárat 

A 2016-os évjáratra visszaemlékezve, a tél szokatlanul enyhe volt, az ezután következő fenológiai fázisok, a fakadás, virágzás és zsendülés mind-mind a sokéves átlagnak megfelelően alakultak. Míg az áprilisi és a szeptemberi hónapok az előző éveknél szárazabbak voltak, az év során volt néhány alkalom, amikor rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullott le a területeinkre.

A szüreti időszak szép időjárási körülmények között zajlott le, a szürettel október 20-án végeztünk. A fajtákat összességében ideális érettségi és egészségi állapotban, jó cukor-sav egyensúllyal és fenolos érettségben, kedvező íz- és aromaanyagokkal szüretelhettük.

Bor 

A jó évjárat tehát szép borokat adott, a 2016-os Kopar – hasonlóan a 2015-öshöz – gyümölcsös, könnyen szerethető tétel. Már most jó ivású és szép bor, nem a koncentráltság, hanem az elegancia jellemzi. A szőlőfajták aránya az előző évekhez hasonlóan cabernet franc hangsúlyos, ezt egészíti ki merlot és cabernet sauvignon, a bort vegyesen nagy – és kishordóban érleltük.

Előjegyzés 

Az előjegyzés tervezett időszaka: 2019. március 14-től 2019. április 15-ig.

Előjegyzés csak bontatlan 12 palackos faládákra vehető fel.

Egy palack ára az előjegyzés ideje alatt: 6.200,- Ft, azaz összesen a láda 74.400,- Ft.

Két láda, azaz 24 palack előjegyzésekor 1 palack Gere Kopar 2016 Magnumot (1,5 l) adunk ajándékba.

A forgalomba kerülés időpontja: 2019. szeptember 1.

Webshop