Villányi programok ősszel

Az őszi hónapok a szüretről szólnak egy borvidéken, de nem feledkezünk el a programokról sem, ahol mi is kikapcsolódhatunk kicsit. Zenei, kulturális és gasztronómiai események, borkóstolók, vidám fesztiválok, és komoly szakmai rendezvények színesítik ezt az őszt.

 

2019. augusztus 30 – szeptember 1.
Harkányi Szüreti Fesztivál

Immár 25-ik alkalommal kerül megrendezésre ez a fesztivál. Szüreti kavalkád, koncertek, táncfellépések, bál, vasárnap délután látványos menettánc indul a régió több nemzetiségű néptánccsoportjai részvételével, valamint a régió borászai kínálják boraikat, az eseményt pedig tűzijáték zárja.

 

2019. szeptember 6-7
Sváb Zenei Hétvége és Sörfesztivál

Ismét megrendezik a Sváb Zenei Hétvégét és Sörfesztivált Villányban. Tradicionális sváb ételek, italok és a sörök mellett természetesen villányi borászok is várják a mulatni vágyókat.

 

2019. szeptember 13-15.
Szüreti Nyitott Pincék Palkonyán

Borkóstolók a műemlék pincesoron, szüreti fesztivál, kulturális és zenei programok, traktoros felvonulás, és kiállítások. Nem érdemes kihagyni ezt az őszi programot!

 

2019. szeptember 27 -29.
XXIII. Európai Bordalfesztivál

A bordalfesztiválok eddigi történetéből is kiderült: páratlanul gazdag az a zenei kincs, amelyet a szőlő és a bor ihletett korokon, kultúrákon és földrészeken keresztül. A Bordalfesztivál 1993 óta többezer férfi énekest kalauzolt el a bordalok és a kitűnő magyar borok világába, de a résztvevők mellett a lelkes közönség is évről évre hozzájárul a fesztivál feledhetetlen és egyedi hangulatához. Népek bordalai, pincekoncertek és Villányi PRÉMIUM Bormustra várja a látogatókat a Pécsi Kodály Központban.

 

2019. október 4 -6.
Villányi Vörösbor Fesztivál

A Villányi Vörösbor Fesztivál az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválja, amely fennállása óta a bor- és gasztrokultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti és kulturális programok legnagyobb hazai eseménye. A három napos rendezvény központi helyszíne a Villányi Rendezvénytér mellett a Diófás téren, a Teleki Szakképző Tanpincéjében, a Fő téren és a Pincesoron is zajlanak majd programok, a legkedveltebb könnyűzenei együttesek mellett a világ- és a népzene ismert képviselői, valamint a helyi és a környékbeli hagyományőrző csoportok, gyerekprogramok, utcaszínházak és a villányi borászok közreműködésével.

 

2019. október 11-13
Palkonya Nyitva! ‘Erdő kincsei, szarvasgomba’

A Palkonya NYITVA! rendezvénysorozat célja, hogy a pincék egyénileg és közösségileg is bemutatkozzanak, minden hónapban valamiféle tematika – elsősorban gasztronómia- mentén. Ezen a hétvégén a fókuszban az őszi erdő (ehető) kincsei kerülnek, kiemelt figyelmet kap a szarvasgomba is. Lesz szarvasgomba kereső bemutató, szarvasgombás vacsora Érsek Gergely séf közreműködésével, sok finomság és számos más program.

 

2019. november 9.
Márton- napi lampionos felvonulás Villányban

Mindenkit szeretettel várnak Villányba, a hagyományos Márton- napi lampionos felvonulásra, majd ezt követően a Diófás térre, ahol libazsíros kenyeret, sült tököt ehetnek és forralt bort, puncsot vagy forró teát ihatnak az odalátogatók.

 

2019 novembere
Márton napi újborköszöntés

Hagyományos újborköszöntés és – kóstolás, valamint libator a Villányi borvidék számos pincészeténél egész hónapban.

 

2019. november 22– 23.
Franc & Franc – Terroir, Vineyards & Vintages Nemzetközi Fórum és Kóstolónap

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC&FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap. Az utóbbi négy évben minden jelentősebb európai és újvilági franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. A Villányi borvidék legrangosabb szakmai,- és közönségrendezvénye az idei évben a sokszínű terroirral, a különböző évjáratok egyediségével és a dűlők egyedülálló adottságaival foglalkozik.

Gere borok – webshop

Szőlőmag termékek – webshop