Salsa borral – beszélgetés Révész Richárddal

A GERE Jazz Fesztivál péntek esti koncertjén a Révész Richárd dzsesszzongorista irányításával megalakult Ricardo Salsa Club, a salsát és latin dzsesszt játszó legnagyobb és egyben legjobb hazai zenekar lép fel. Az ütősökkel, fúvósokkal és énekesekkel tarkított csapat törekvése, hogy megismertesse a magyarországi közönséget a kubai zenei stílusokkal, és hogy népszerűsítse a latin-amerikai zenei kultúrát. Révész Richárddal zenéről és borról beszélgettünk:

Honnan jött a latin zene iránti szeretete?

Tizennégy éves voltam, amikor először találkoztam ezzel a műfajjal két cédé társaságában. Az egyiken Tito Puente – akit a mambó királyaként tartanak számon – zenéje volt hallható. Azonnal magával ragadott, már ekkor tudtam, hogy ezzel nekem még dolgom van. Meghatározó pillanat volt.

Hogyan jellemezné azt a zenei stílust, amit játszanak?

Egyértelműen salsa. A salsa spanyolul „szósz”-t jelent, ami, mint tudjuk, több összetevőből áll. Ez a zene is sokféle hangszerből, dallamból, ritmusból és életérzésből jön létre.

Mit jelent önnek, hogy fellép az idei GERE Jazz Fesztiválon?

Ez az első alkalom, hogy részt veszek a GERE Jazz Fesztiválon. Csodálatos lehetőségnek látom arra, hogy a barátaimmal részese lehetek egy olyan eseménynek, ami az abszolút minőséget képviseli. Értékrendemben is vallom, hogy igenis van igény a minőségre mind a szolgáltatásban, mind a gasztronómiában, mind pedig a művészetben.

Van-e kötődése a borhoz?

Édesapám híres séf, ezért sokszor találkoztam gasztronómiai különlegességekkel, és az általa fogyasztott borokkal is. Habár nem vagyok rendszeres borivó, de családi vagy baráti körben szívesen elfogyasztok néhány pohárral. A Budavári Borfesztiválon is léptünk már fel a Ricardo Salsa Clubbal, ahol szintén remek borokat kóstolhattam.

Milyen borokat kedvel?

Nagy melegben inkább a fröccs az, amit szeretek, abból is a rozé. Ezen kívül az édes borokat kedvelem. A Gere Attila Pincészet borait sajnos még nem ismerem behatóan, de a Jazz Fesztiválon biztosan pótolhatom ez irányú hiányosságomat.

A GERE Jazz Fesztivál híreit itt követhetik Facebook-on és a honlapunkon.
Jegyvásárlás