Reggel, délben, este: Nyári gasztro – és bortippek

Szeretünk főzni, és szeretjük a nyár sokszínű, változatos alapanyagait is. Ilyenkor van idő egy ráérősebb reggelire, szívesen készítünk egy könnyű ebédet, vagy este grillezünk és borozunk a szabadban. Minden napszakhoz és minden étkezéshez van bortippünk, amit most meg is osztunk.

Fehér Frici 2017

Gyöngyözőbor, jéghidegre behűtve, más nem is kell a nyári hőségben, és akár ezzel is kezdhetjük a napot. Egy szombat reggeli brunchon bátran nyissunk egy palackot. Stílusosan Eggs Benedict mellé kínáljuk, sonkával vagy lazaccal, de bármilyen tojásételt készítünk, passzolni fog hozzá. Ahogyan a péksüteményekhez, szendvicsekhez, friss gyümölcshöz, vagy amerikai palacsintához is. Ha pedig úgy tartja a kedvünk, a narancslébe töltve máris kész a Mimosa koktél.

Tipp: Előző este öntsük a jégkockatartóba a Fricit, és tegyük be a fagyasztóba, másnap már csak bele kell dobni pár szemet a narancslébe.

Villányi Olaszrizling 2017

Ebédhez válasszunk egy könnyű fehérbort. Az olaszrizling visszafogott aromái, friss savai miatt nemcsak fröccsnek ideális, de egy könnyű nyári ebéd mellé is pont jó, még akkor is, ha hőség van. Ilyenkor gyorsan összedobunk egy salátát a színpompás idényzöldségekből, sütünk egy csirkemellet vagy gomolyát, készítünk egy könnyű tésztát, ezekhez mind kínálhatjuk. Ha pedig piknikezni támad kedvünk, akkor egyszerűen csak vigyük magunkkal ezt a csavarzáras palackot.

Tipp: Készítsünk citromos-zsályás rizottót, amihez főzés közben ebből az olaszrizlingből öntsünk, hogy még inkább harmonizáljanak az ízek.

Villányi Portugieser 2017

A kellemes nyári estéket megkoronázza egy gyümölcsös vörösbor. Akár otthon, akár a szabadban főzünk, még vörösbor rajongóként is jobban esik egy könnyedebb tétel. Olasz hangulatú paradicsomos fogásokhoz, tésztákhoz pont passzol, este már szívfájdalom nélkül bekapcsolhatjuk a sütőt a pizza vagy focaccia alatt, de akár egy lecsó mellé is nyithatjuk. Grillezéshez is ajánljuk, egy finom, fűszeres burgerhez például.

Tipp: a portugiesert nyugodtan hűtsük be egy kissé, nyáron úgyis hamarabb felmelegszik, és egyébként is jobban esnek ilyenkor a hidegebb italok.