Malek Andrea – a sokoldalú énekesnő

A Gere Jazz pénteki első fellépője a Malek Andi Soulistic lesz. A sokoldalú énekesnő a népdaloktól a swingig mindenhol megtalálja a helyét, a Gere Jazz fesztiválon is a zenei stílusok kavalkádjával lép fel, a funky zene klasszikusait saját ízlésére formálva. Malek Andreát kérdeztük a nyári koncert kapcsán.

Mit lehet tudni a zenekarról?

Ez a különleges, kortárs világzenei projekt – amelyben a „Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal – 2016-ban jött létre Jáger Bandi zongorista-zeneszerzővel együttműködve. Itt a dzsessz és az R&B stílusokat keverjük, ötvözzük a magyar népzenével.  Olyan ismert, de talán kissé elfeledett népdalok hallhatóak a mi előadásunkban, mint az „Édesanyám rózsafája”, a „Bujdosik az árva madár” vagy a „Jaj de széles, hosszú ez az út”.  A projekt művészeti vezetője Jáger Bandi, a zenekar tagjai pedig mind hozzátesznek a saját személyiségükből, tudásukból, inspirációjukból.

Mivel készülnek a nyári koncertre?

A ‘80-as, ‘90-es évek általunk kedvelt soul-, funky- és dzsesszdalait hozzuk el a júniusi koncertre. Reméljük, hogy egyszerre adhatunk elgondolkodtató, értékes és táncolnivaló zenét a Gere Jazz közönségének. Az én énekemet Jáger Bandi zongorán, Balogh Roland gitáron, Barcza Horváth József bőgőn és Lakatos Pecek András dobon kíséri majd.

Játsszunk még egyet gyorsan! Mi jut először eszébe ezekről a szavakról?

Bor: Villány
Villány: bor
Funky: Earth, Wind & Fire
Nyár: Balaton
Gere: minőség
Pezsgés: gyerekek
Koncertélmény: Avishai Cohen
Példakép: a gyerekeim
Utazás: Dés, Bereményi
Kedvenc hely: titkos
Színek: kék, fehér, sárga
Hangszer: zongora
Kedvenc étel: paneer tikka masala
Nyaralás: vízpart
Könyv: Biblia
Pihenés: olvasás
Dzsessz: Jáger Bandi

Gere Jazz