Új évjáratok a pincénél

Folyamatosan jönnek az újabb és újabb évjáratok, és amint úgy érezzük, hogy tökéletes egy bor, már címkézzük is, hogy a vásárlóinkhoz kerülhessenek. Az idén dűlőszelektáltan kijött Syrah-nk mellett a Solus, és Attila váltott évjáratot. 

Syrah 2017 Konkoly-dűlő 

A Fekete-hegyen található Konkoly-dűlőn összesen 25 hektárnyi szőlőnk van. Ez egy meredek, 240 méter magasan fekvő terület, ahonnan többek között az egyik kedvenc fajtánkat, a syrah-t is szüreteljük. Itt hűvösebb a klíma, ami miatt később érnek a szőlők, viszont intenzíven gyümölcsös illatú és ízű borok születnek. Mivel a 2017-es évjárat megengedte, így ebből az évből dűlőszelektáltan került a polcokra ez a komplex, elegáns bor.  Ízében gazdag, apró fekete bogyós gyümölcsöket, finom hordófűszereket, és a lecsengésben egy jó adag fekete borsot lehet érezni.

Syrah

Solus 2016 

Mindig és kizárólag a Kopár-dűlőből szüretelt merlot-ból készül a Solus, ami a régebbi évjáratokban csak első töltésű kishordóban érlelődött, most viszont már a gyümölcsösség és elegancia került előtérbe, és másodtöltésű hordókat is használunk. Fontos, hogy a tölgyből származó aromák ne uralkodjanak el a boron, csak hozzáadjanak ízben és szerkezetben. A 2016-os Solus egy szép, meleg évjárat bora, a kerekség mellett sok gyümölcsöt lehet érezni benne, érett szilvát, fekete bogyósokat, kakaót és édes fűszeres jegyeket. Már most is jól iható, de akár 15-20 év potenciál is van benne, így bátran el lehet rakni belőle pár palackot.

Solus

Attila 2011 

A letisztult külsejű, új címkés Attila cuvée-ben mindhárom bordeaux-i fajta megtalálható. Magára a borra fókuszálunk, nem szeretnénk, ha hivalkodna a polcon, a komolyság és elegancia jellemzi ezt a bort már megjelenésében is. A koncepció ugyanaz minden évben, tehát a legjobb dűlőkből szüreteljük a szőlőt, és első töltésű kishordóban érleljük, majd a legszebb hordókból válogatjuk össze a házasítást. Ugyanakkor nincs egy előre meghatározott recept, hiszen igazodunk az évjáratokhoz. 2011 olyan remek év volt a cabernet sauvignon tekintetében, hogy csak belőle egy fajtatiszta Attila is készült, ami igazi ritkaság.

Attila