Zolbert – a smooth jazz hazai nagykövete

Szombaton este nyolckor a smooth jazz hazai nagyköveteként ismert szaxofonos, Zolbert lép fel. A fesztiválra egyedileg összeállított, „Jazz+Funk+Sax” címmel fémjelzett műsorával és fúvós szekcióval bővített nagyzenekari formációjával, saját szerzeményekkel és külföldi előadók számaival bebizonyítja, hogy az igényes funky instrumentális módon is vérpezsdítő. 

Mesélne egy kicsit magáról mint zenészről? 

Ahogyan az lenni szokott, sok mindent csinálok: szaxofonos, zeneszerző és producer is vagyok egyszerre. Az általam képviselt zenei irányzat a smooth jazz, ami a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözete, modern hangszerelésekben.

Dalversenysikereim mellett felléphettem a VeszprémFest nagyszínpadán a világhírű brit The Brand New Heavies előzenekaraként, és három nagylemezem közül a „One” címűt az egyesült államokbeli legendás JazzTrax rádió az év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listáján a 10. helyre tette. A stúdiómunkák mellett sokat koncertezem, az elmúlt hat évben több mint 150 fellépésem volt a zenekarommal.

Mivel készül a nyári koncertre?

A koncerten egy vadonatúj, eddig még nem hallott produkciónk fog debütálni. Repertoárunk alapját a ‘70-es évek funkforradalmának zenei termése adja, és az abból kifejlődött smooth jazz irányzat megszületése, ami ennek az évtizednek a végén, valamint a ‘80-as évek elején olyan, ma már klasszikus világslágereket „termelt ki” magából, melyek a mai napig mindenki számára ismertek. Ezeket a legendás dalokat és azok áthangszerelt verzióit, valamint saját, díjnyertes dalaimat fogjuk előadni egy 7 fős zenekarral.

Van esetleg kedvenc Gere-bora? 

Elsősorban a fehérborokat kedvelem, és a sauvignon blanc nagy rajongója vagyok, de ahogyan idősödöm, észrevettem, hogy egyre jobban fordulok a vörösborok felé. A Gere Cabernet Sauvignont kifejezetten szeretem egy-egy komoly beszélgetés mellé kortyolni.

Játsszunk még egyet gyorsan! Mi jut először eszébe ezekről a szavakról? 

Bor: a természet ajándéka
Villány: egy mediterrán csoda kis hazánkban
Funky: zenei DNS-em egyik fontos része
Nyár: az év legjobb időszaka
Gere: minőség, tradíció
Pezsgés: szeretem
Koncertélmény: élő koncert
Példakép: Grover Washington Jr.
Utazás: kikapcsol, felfrissít, új perspektívába helyezi a gondolatokat és az érzéseket
Kedvenc hely: ahol jól érzem magam
Színek: zöld, kék
Hangszer: természetesen a szaxofon
Kedvenc étel: nehéz lenne választani
Nyaralás: Adria
Könyv: Vonnegut-összes, vagy Radnóti versei
Pihenés: ritkán van rá lehetőség, de ez jót is jelent
Dzsessz: a zenész legváltozatosabb kifejezőeszköze

Gere Jazz jegyek