Garami Gábor – Rádióból a dob mellé

Pénteken a második fellépőnk a Garami Funky Staff lesz, Veres Mónika „Nika” és Bebe közreműködésével. Az ismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor régi nagy álmát váltja valóra: a ‘70-es, ‘80-as és ‘90-es évek ismert funky, diszkó- és soulslágereit idézi meg professzionális hangzásban, a vendégeket egy vidám házibuliba szólítva.  

Mesélne egy kicsit a zenekarról?

A rádiós műsorvezetés mellett évtizedek óta zenélek, és ezalatt számtalan bandában megfordultam, majd 2010-ben megalapítottam a saját zenekaromat Garami Funky Staff néven.

Mindig is közel álltak hozzám a 70-es, 80-as, 90-es évek funky, disco és soul slágerei, ezért a koncerteken eleinte a kedvenc előadóim, például a Kool and the Gang és Chaka Khan dalaival léptünk fel. Bruno Mars, Pharrell Williams, a Daft Punk és más kiváló művészek újra divatba hozták azokat a tempókat és hangzásokat, amelyeket a disco korszak hajnalán lehetett hallani. Nagyon örülök ennek, mert a Garami Funky Staff a kezdetek óta ezt a stílust képviseli. Úgy gondoltam, hogy amit mi szívesen játszunk, azt mások is szívesen hallgatják meg élőben.

Egy idő után felmerült az igény, hogy a feldolgozások mellett saját szerzeményekkel is előrukkoljunk hasonló stílusban. Mivel dobos vagyok, és a dobosok egy-két ritka kivételtől eltekintve általában nem énekelnek vagy írnak dalokat, körbevettem magam a legjobb zenészekkel és szerzőkkel, akiktől „garamis” stílusú szerzeményeket kaptunk.

Mivel készülnek a nyári koncertre?

A Garami Funky Staff eddig megjelent mindkét lemezén számos vendégelőadó szerepel, akikkel a zenekar szívesen játszik élőben is. A Gere Jazz Fesztivál koncertjére az egyik legkedvesebb felállással készülünk: az énekes szekciót ezúttal Veres Mónika „Nika”, és Bebe erősítik. Velük együtt énekel majd Dósa Szelina, aki állandó tagunk, valamint Temesi Berci basszusgitáron, Tóth Ádám gitáron, Molnár Levente billentyűkön kísér. Bemutatunk 1-2 új szerzeményt is, amit először itt fog hallani a közönség.

Van esetleg kedvenc Gere-bora? 

Ajándékba mindig a Solus Merlot viszem.

Játsszunk még egyet gyorsan! Mi jut először eszébe ezekről a szavakról? 

Bor: apám és Piacsek bácsi
Villány: borvidék
Funky: Chaka Khan
Nyár: Balaton
Gere: minőség
Pezsgés: nyáresti koncert
Koncertélmény: Miles Davis Budapest Sportcsarnok
Példakép: Solti János dobos (Locomotiv GT)
Utazás: USA
Kedvenc hely: New York
Színek: fekete, fehér, bézs
Hangszer: dob és basszusgitár
Kedvenc étel: spenót
Nyaralás: zenekari turné
Könyv: Kornis Mihálytól a Vigasztalások könyve
Pihenés: szauna, wellness
Jazz: Pat Metheny

Jegyek