Romhányi Áron – A stílusok ötvözete

Szombaton áRON & Szakonyi Milán duója nyitja a napot, akik többféle zenei hátterüknek köszönhetően izgalmasan ötvözik majd a dzsesszt, a bluest és a funkyt, keverve mindezt az igényes popzenével. Ez a kérdezz-felelek – na meg némi rap – igazán fiatalos, dinamikus bevezetése lesz a napnak. 

Romhányi Áron Artisjus, eMRTon, és többszörös Fonogram díjas zeneszerzőt és zongoraművészt kérdeztük a Gere Jazz kapcsán.

Mesélne egy kicsit magáról mint zenészről? 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szereztem diplomát jazz zongora szakon, 2001-ben. A nagyközönség még a United zenekarból ismerhet, ahol a többek között a Keserű méz, vagy a Hajnalban még a Nap is más című dalok fűződnek a nevemhez, de alapító tagja vagyok a Romhányi Áron triónak és a Loop Doctors zenekarnak is, valamint rendszeresen dolgozom együtt más magyar énekesekkel.

Szakonyi Milánnal közös duónk a vegyes zenei hátterünknek köszönhetően izgalmas ötvözet: egy csipetnyi jazz, blues és funky, popzenével keverve.

Mivel készülnek a nyári koncertre? 

A műsorunkban általában megtalálhatóak feldolgozások, lendületesebb John Mayer, Stevie Wonder dalok, de számos, jól ismert United sláger is, melyek hallatán a koncert vége felé nem ritkán táncra perdülnek a vendégek. Új dalunk premierjét itt hallhatja a közönség először nagyszínpadon, akusztikus verzióban, „Fiókok” címmel.

Van esetleg kedvenc Gere-bora? 

Ha egyet kéne kiemelnem, akkor az a Solus Merlot 2016 lenne.

Játsszunk még egyet gyorsan! Mi jut először eszébe ezekről a szavakról?

Bor: igazság
Villány: a magyar Toscana
Funky: ösztön
Nyár: szerelem
Gere: elegancia
Pezsgés: kreativitás
Koncertélmény: libabőr
Példakép: inspiráció
Utazás: nyitottság
Kedvenc hely: otthon
Színek: pop
Hangszer: zongora
Kedvenc étel: alkalomhoz illő
Nyaralás: tenger
Könyv: tisztánlátás
Pihenés: feltöltődés
Jazz: szabadság

Jegyek