Nyári borok

Nyáron jólesnek a hideg, frissítő italok. Ki pezsgőt szeret ilyenkor inni, ki fröccsöt, és van, aki még a melegben sem tud lemondani egy-egy pohár vörösborról. A Gere portfólióban pedig mindenki megtalálhatja a kedvencét. 

Gere Frici 

Nincs is jobb nyáron, mint egy pohár jéghideg buborékos bor. A rozé és fehér Fricik tele vannak friss, gyümölcsös ízekkel. Ezeket a finom aromákat őrizzük meg, és töltjük palackba, miközben a hozzáadott buborékok krémes, mégis élénk textúrája kialakul. A rosé és fehér házasítások a szőlőfajták gondosan kiválasztott arányának köszönhetően a kedves karakter mellett mindig elegánsan visszafogottak maradnak. Aperitifként is kínálhatjuk, de jól passzol halas vagy tenger gyümölcseivel készült fogások mellé.

Webshop

Olaszrizling 2018

Az egyik legismertebb fajta Magyarországon, és itt Villányban is nagyon szeretjük. Pláne, hogy egyszerűen tökéletes fröccsbor, a fröccsözés pedig a nyár elengedhetetlen része. Élénk, tele van citrusokkal és almával, amit csak mégjobban feldob a szóda. Ha nagy meleg van, akkor inkább azokat a típusokat válasszuk, amiben a szóda dominál, mint például a Hosszúlépés (1 dl bor + 2 dl szóda), a Viceházmester (2 dl bor + 3 dl szóda) vagy a Sportfröccs (1 dl bor + 4 dl szóda). Kecskesajtos saláta, egy egyszerűbb szendvics vagy tésztaétel mellé bátran töltsünk belőle.

Webshop

Athus Cuvée 2016 

Egy-egy kellemes nyáreste azért a vörösboroknak is kedvez, és Villányból ez amúgy is megkerülhetetlen. Válasszuk a portugieser, cabernet franc, pinot noir, syrah és merlot házasításából készült cuvée-t alacsony alkoholtartalmával, fanyar pirosbogyós és visszafogott hordófűszeres aromáival. Nyugodtan hűtsük be jobban, mint általában a vörösborokat, úgyis hamarabb megmelegszik a pohárban ilyenkor. Ha paradicsomos ételt, hamburgert készítettünk, vagy éppen grillezünk, akkor nyissunk melléjük egy Athus Cuvée-t.

Webshop