Indul a 2018-as Kopar előjegyzése

A Kopar előjegyzés kalandra hív az érlelt vörösborok világába. Különleges alkalom arra, hogy évről-évre a faládában elfektetett palackokból kinyisson egyet-egyet a gyűjtő, és nyomon kövesse a bor fejlődését, érését. A soron következő 2018-as Kopar egy kiegyensúlyozott évjáratból való, amely visszatükröződik ebben a fineszes, ízgazdag, gyümölcsös borban, melynek fő jellemzői az elegancia és a harmónia.

1997-es volt az első Kopar. Azóta ez a bor csak a legjobb évjáratokban készül el, így a mostani a 17. Kopar a sorban. A tizenhét évjárat egymás mellett szépen megmutatja azt a fejlődési ívet, amelyen a stílus átment. Az elmúlt évtizedekben mi is sokat tanultunk, és a családunknak ez a szakmai fejlődése is megmutatkozik a borokban. A kezdeti rusztikusság 2000 után egy kerekebb, bársonyosabb ízvilág felé indult. Finomodott a hordós érlelés, de ami talán még fontosabb, az elmúlt évtizedekben még tudatosabbá tettük a szőlőben végzett munkánkat is, amely komolyabb szőlő alapanyagot eredményez. 2010 óta bio szőlőművelést folytatunk az ültetvényeinken, illetve a tőketerhelés is alacsonyabb lett a kezdeti Kopárokhoz képest, jelenleg 5-6 fürt/tőke.

A kezdetektől félreraktunk a Koparokból, hogy nyomon tudjuk követni a fejlődésüket a palackban, de persze már nekünk sincs túl sok az első évjáratokból. Szerencsére sok borkedvelő tett ugyanígy, ezért időről-időre látjuk és olvassuk, hogy borrajongók, borkereskedők vertikális Kopar kóstolókat tartanak, így a fogyasztók felől is kapunk visszacsatolást arról, hogy hogyan érnek a Kopar borok. Az természetesen szubjektív, hogy kinek melyik éppen a kedvenc évjárata, de az biztos, hogy még a 1997-es is – ami egy közel negyed évszázados bor! – biztosan áll és tartja magát.

A forgalomba kerülés pillanatában a Kopar borok még fiatalnak számítanak, és noha már akkor is szép borélményt adnak, – hiszen szerethetőek és gyümölcsösek- a Kopar azonban tipikusan az a bor, amit érdemes jó néhány évre eltenni.

Ezért bíztatunk mindenkit arra, hogy ha van lehetőségük megfelelő körülmények között érlelni a palackokat, érdemes, mert azokból az évek során még kifinomultabb és elegánsabb bor válik. Belesimulnak a tanninok, komplexebbé válik az aromatika. Ezért is jó alkalom a Kopar előjegyzés, amiben 12 palack található, így az előjegyző évről-évre ki tud nyitni egy-egy palackkal és tanúja lehet a Kopar változásának, csiszolódásának.

Kopar 2018 előjegyzés:

Az előjegyzés tervezett időszaka: 2021. október 20-tól 2021. november 20-ig.
Előjegyzés csak bontatlan 12 palackos faládákra vehető fel.
Egy palack ára az előjegyzés ideje alatt: 6.200,- Ft, azaz összesen a láda 74.400,- Ft.
Két láda, azaz 24 palack előjegyzésekor 1 palack Gere Kopar 2018 Magnumot (1,5 l) adunk ajándékba.
A forgalomba kerülés időpontja: 2022. május 16.

Gere borok – webshop

Szőlőmag termékek – webshop