Attila 2012 – The Library Collection

ILYEN VÁLOGATÁST MÉG SOHASEM ÁLLÍTOTTUNK ÖSSZE A PINCÉSZET TÖRTÉNETÉBEN.

A házasítás talán a leginkább szubjektív elem egy bor készítésének folyamatában. Pont ezért izgalmas. Kialakult rendje van nálunk ennek a munkának. Szisztematikusan dolgozunk, először mindig a legmagasabb kategóriához, az Attila Cuvée-hez választjuk ki az alapborokat. Amikor leülünk kóstolni, mindenkinek egy szavazata van. „Igen” vagy „nem” a válasz arra a kérdésre, hogy az adott hordóminta belekerülhet-e az Attilába. A házasítás megalkotását az egyes alapborok arányának meghatározása jelenti.

Az Attila esetében nincs fix recept, mindig abból a fajtából kerül bele a legnagyobb arányban, amely az adott évjáratban a legjobban teljesített. Attól lesz valóban érdekes mindez, hogy bár a sok közös kóstolás során az évek alatt együtt alakítottuk ki a pincészet borainak stílusát, a mai napig kicsit mindannyian másként közelítünk a borhoz mint célhoz és jelenséghez. Gere Attilának az utóíz és az összetettség számít. Ő mindig időtávban gondolkodik, hogy milyen lesz a bor 5, 10, 15 év múlva. Gere Andrea a gyümölcskaraktert figyeli a borban, ezen keresztül keresi az eleganciát és a komplexitást. Ifj. Gere Attila számára az érett, erőteljes karakter és struktúra jelenti a borvidék stílusához hű, biztos alapokat.

2012 kiemelkedő évjárat volt. Nem volt kérdés, hogy készül-e Attila. A bor megszületett, piacra került, sőt azóta már újabb évjáratok váltották és mutatkoztak be ebből a borból. Azonban egészen eddig őriztünk egy titkot. Mindössze jelképes mennyiségben, de a 2012-es évjáratból palackba töltöttük az Attila Cuvée korábban önállóan soha ki nem adott változatait is, azokat, amelyek az egyéni ízlésünkből fakadó különbségeket mutatják meg. Most visszanyúlunk ehhez a tíz évvel ezelőtti évjárathoz, mert úgy gondoljuk, ez a kivételes évjárat megérdemli a belé fektetett időt. Rendkívül korlátozott számban, az Attila 2012 – The Library Collection válogatásban mutatjuk meg az Attila 2012-es évjáratát négy perspektívából.

 

Készült mindössze 184 csomag! – RENDELÉS ITT

Gere borok – webshop

Szőlőmag termékek – webshop