A 2012-es Attila Cuvée Suckling kedvenc Gere-bora

Magyarországról adott ki riportot az egyik legismertebb nemzetközi borszakértő közel háromszáz bor értékelésével. Az amerikai születésű, de ma már Hongkongban dolgozó James Suckling honlapját borkedvelők, borgyűjtők és borkereskedők tartják mértékadó információforrásnak szerte a világból. A pincészetünk portfóliójából a 2012-es évjáratú Attila Cuvée-nek adta a legmagasabb, 94 pontot, de több más csúcsborunk is 90 fölötti pontot kapott.

Suckling karrierjében az a közel 30 év meghatározó volt, amelyet a népszerű amerikai bormagazin, a Wine Spectator szerkesztői pozíciójában töltött. Bár 1981-ben Los Angelesben mint szerkesztőasszisztenst vették fel, négy évvel később már Párizsba költözött, ahol megalapította és vezette a magazin európai központját. Ez alatt az idő alatt megismerte az európai borkultúrát, és olyan kapcsolati hálót alakított ki, amely a mai napig meghatározó számára. 2010-ben az önálló útra lépés mellett döntött, és annak érdekében, hogy modern felületekkel, közvetlenül érje el olvasóit, megalapította a JamesSuckling.com oldalt, amelyen ma már negyedmillió borértékelés található. A hongkongi központból dolgozó csapata évente több mint 20 000 bort értékel, és rendszeresen ad ki regionális jelentéseket.

A portfóliónkból a jelentés a 2012-es évjáratú Attila Cuvée-t értékeli a legmagasabbra, 94 pontra. Az értékelési rendszerük szerint a 90-re vagy annál magasabbra értékelt borokat kiemelkedőnek tartják. Olyan bornak, amit maguk is szívesen fogyasztanak, és jó szívvel ajánlják a megvásárlását. A 2012-es Attila Cuvée-t 50%-ban cabernet franc, 35%-ban merlot és 15%-ban cabernet sauvignon alkotja. A több mint egy évtizedes érlelésű bort tavaly tettük limitált mennyiségben újra elérhetővé az Attila 2012 The Library Collection tagjaként. A négy eltérő 2012-es évjáratú Attila variációból kettő, az Andrea és ifj. Attila nevével megjelenő személyes válogatások a pincészet történetében is egyedinek számítanak. A válogatás utolsó csomagjai webshopunkból érhetők el.

A szakértő magasra, 93 pontra értékelte még az Attila Cuvée jelenleg futó 2017-es évjáratát, amelyet elődeihez hasonlóan a Kopár-, a Konkoly- és az Ördögárok-dűlőben termő szőlőink legkiemelkedőbb tételeiből készítettünk, és a hordóban töltött 16 hónapot követően hosszan érleltük palackban. Ugyancsak kimagasló 92 pontot kapott a 2012-es Attila sorozat Andrea tagja, a 2020-as Solus és az ugyanebből az évjáratból származó Kopar is.

Gere borok – webshop

Szőlőmag termékek – webshop