Évjáratjelentés 2023

A tavalyi aszályos év után 2023 csapadékban gazdagnak bizonyult. A telet aránylag magas hőmérséklet és csapadék jellemezte, majd a tavasz folyamán egy hűvösebb periódus köszöntött be. Az idei nyarat folyamatos esőzések mellett kellemes meleg kísért, ezek által a növényvédelemre nagy hangsúlyt kellett fektetnünk. Kulcsfontosságú volt, hogy időben, valamint precízen legyenek elvégezve a szőlészeti munkálatok, hogy egészséges és optimális mennyiségű szőlő érkezhessen be szüret ideje alatt a pincébe.

Idén a szüreti szezont augusztus 21-én kezdtük meg, amely nem mondható túl korainak. A termés minősége és mennyisége is felülmúlta a várakozásainkat, így ez a küzdelmes év meghozta a gyümölcsét. A rozé alapanyagok, könnyed vörösborok és fehérborok alapanyagai után érkeztek be a pincészetbe a testes vörösborok szőlői. A szüret ideje alatt szép, meleg időnk volt, amely miatt a szüreti időpontokat ideálisan sikerült megválasztani. Ezáltal a szüretet október 18-án fejeztük be.

Összességében az idei év egy küzdelemmel teli, de nagyon magas minőséget adó évjáratnak bizonyult. A 2023-as évjáratra még sokáig emlékezni fogunk, mind szőlészeti, mind borászati szempontból is.

Gere borok – webshop

Szőlőmag termékek – webshop