Megújultak a Frici palackok

2010 a vörösborok szempontjából sok kihívást hozott, azonban ez volt az az év, ami a buborékos borok műfajához remekül illett, így ekkor készítettünk először gyöngyözőbort. Már a Crocus Hotel és a Mandula Étterem megnyitása óta terveztük hogy a saját, villányi gyöngyözőnkkel koccintsanak a vendégeink.

Az olasz frizzantékhoz hasonló stílus lebegett a szemünk előtt, és amikor nevet kerestünk úgy döntöttünk, ebben az esetben is a legegyszerűbb megoldás lesz a legjobb, és Fricinek neveztük el. Üde, jó ivású mindegyik, reduktív technológiával készülnek az alapborok, majd hozzáadunk széndioxidot, és egy szűrőt is alkalmazunk, ami azért fontos, hogy a durva buborékok szétrobbanjanak és krémes, de mégis élénk textúra alakuljon ki.

A koncepció mindig ugyanaz, friss, gyümölcsös és könnyed legyen mind a rozé, mind a fehér Frici. A rozé menoir és merlot házasítása, mivel úgy éreztük, hogy a menoir egyedül talán túl harsány lenne. Az intenzívebb virágos, rózsás, rózsaborsos karakterét a merlot kedves gyümölcsössége szépen kiegészíti. A fehér Fricinél lényeges, hogy ne legyen nagyon illatos, ne legyen túlzó benne se a királyleányka, se a muscat ottonel, a többi szőlőfajtával együtt a kedves karakter mellett megőrizze az eleganciáját is.

A palack és a címke kiválasztásakor egy fiatalos, élénk képet képzeltünk el anno, amit remekül hozott is az akkori dizájn, de nemrég megújult az összes borunk, és az egész Gere-arculat, így a Fricik is változtak. Nekünk nagyon tetszik, hogy megmaradt az a könnyedség, ami a gyöngyözőboraink sajátja, csak egy kis dél-francia, bohém Côte d’Azur-i hangulattal egészült ki.

Fehér Frici 2018
Rosé Frici 2018