Csokoládé és bor – új izgalmas alapanyagok és ízek
Eddig is megtalálhatóak voltak nálunk a szőlőmag őrleménnyel készült csokoládék, amelyeket mind magukban, mind borral együtt fogyasztottunk. Idén új, izgalmas alapanyagokban és ízekben gondolkodtunk, és megalkottuk azt a három terméket, amely a pincészet borainak portfóliójához legjobban passzol. A kiválasztás folyamatában a család mellett head sommelier-nk, Fröhlich Tamás vett részt, így most őt kérdezzük a projektről.…
Évjárat-értékelés 2020
Október közepére befejeztük a szüretet, egy szép évjárat után. Az organikus művelés, a gondos szőlőmunka és az odafigyelés minden évjáratot meghatároz, az időjárással pedig idén szerencsénk volt. Az elmúlt években a mediterrán jelleg határozottabb érvényesülése jellemzi időjárásunkat, bár az ezzel együtt járó bőségesebb téli csapadékból most hiányt szenvedtünk. Tapasztalhatjuk, hogy az évszakok kitolódnak. Az ősz…
Kenyér szőlőmag őrleménnyel
Sokan álltak neki mostanában kenyeret sütni, és valóban csodálatos dolog megszegni azt a frissen sült, illatos cipót, amit saját magunk készítettünk. Molnár Péter séfünk most megosztja a szőlőmag őrleménnyel készült kenyér receptjét, mi pedig mindenkit bíztatunk arra, hogy próbálja ki, hiszen nemcsak finom és egészséges, de azoknak, akik kóstolták már a Mandula Étteremben, visszahozhatja az…
Tematikus borkóstoló – 2020 Ősz
Miközben a dűlőkben beköszönt a nyugalom, a szüretek befejeződnek, a pincék megtelnek élettel és az idei évjárat fiatal nedűivel. A borászatok és éttermek gazdagon kínálják, a kóstolni vágyók pedig keresik is az új fehér-, rosé- és vörösborokat. Ezzel az egész hónapot átható ropogós frissességgel állítunk szembe egy olyan kóstolósort, ahol éppen az érettség lesz a…
Villányi programok ősszel
Az őszi hónapok a szüretről szólnak egy borvidéken, de nem feledkezünk el a programokról sem, ahol mi is kikapcsolódhatunk kicsit. Zenei, kulturális és gasztronómiai események, borkóstolók, vidám fesztiválok, és komoly szakmai rendezvények színesítik ezt az őszt. 2019. augusztus 30 – szeptember 1. Harkányi Szüreti Fesztivál Immár 25-ik alkalommal kerül megrendezésre ez a fesztivál. Szüreti…
Hogyan került egy függönyre a pincészetünk? – 2. rész
Varró Zoltán húsz évvel ezelőtt alapította a Varrodesignt. A legmagasabbra értékelt, szállodákat és éttermeket díjazó, New York-i és hongkongi versenyek elismerései több hazai szállodát tettek ismertté világszerte, munkájának köszönhetően. Megtisztelő számunkra, hogy a család barátjának mondhatjuk, és hogy segítségével több, számunkra fontos villányi helyszín is megújult. (Az 1. részt itt olvashatja.) Melyek az épületegyüttes legfontosabb…
Tudományos kutatás a szőlőmag termékekről
„A C- vagy E-vitamin antioxidáns tulajdonságát többszörösen felülmúló szőlőmag- és szőlőhéj-kivonat szívbarát és rákellenes tulajdonságai miatt vált közismertté, de egyéb, sokféle jótékony hatása révén az egészség megőrzésében is szerepet játszik. A szőlőmag-kivonat procianidol-oligomereket (PCO), vagy más néven proantocianidinokat, vagy ahogy korábban nevezték, piknogenolokat is tartalmaz, amelyek valószínűleg fontos szerepet játszanak a szívbetegség és a rák…
Hogyan került egy függönyre a pincészetünk? – 1. rész
Varró Zoltán húsz évvel ezelőtt alapította a Varrodesignt. A legmagasabbra értékelt, szállodákat és éttermeket díjazó, New York-i és hongkongi versenyek elismerései több hazai szállodát tettek ismertté világszerte, munkájának köszönhetően. Megtisztelő számunkra, hogy a család barátjának mondhatjuk, és hogy segítségével több, számunkra fontos villányi helyszín is megújult. Mióta ismered a pincészet borait? Magukat a Gere borokat,…
5 dolog, amit nem biztos hogy tudtál a Koparról
Mindig sok történet kötődik a Koparhoz, gondoltuk most a 2017-es évjáratú palackok kapcsán megosztunk pár apróságot, amit nem biztos, hogy mindenki tud a borról. 2007 óta ez a közös az összes Koparban Az elmúlt több mint két évtizedben az alapkoncepció nem változott, kisebb finomításokra ugyanakkor sor került az évek során. Induláskor még a cabernet sauvignon…
Magyar kozmetikumok Svájcból – Grapelove
Villányi szőlőmag alapanyagok, svájci termékfejlesztés és gyártás. Gere Andrea kozmetikai termékcsaládja, a GRAPELOVE, új utat mutat a szépségápolásban. A hetedik generációs villányi borászcsalád tagjaként Gere Andrea mindennapjait már gyermekkorától kezdve a szőlőtermesztés és a borkészítés határozta meg. A szőlő bőrre gyakorolt pozitív hatásait egy spanyolországi utazása során tapasztalta meg, melyet itthon is alkalmazni kezdett a…