Zolbert – a smooth jazz hazai nagykövete

Szombaton este nyolckor a smooth jazz hazai nagyköveteként ismert szaxofonos, Zolbert lép fel. A fesztiválra egyedileg összeállított, „Jazz+Funk+Sax” címmel fémjelzett műsorával és fúvós szekcióval bővített nagyzenekari formációjával, saját szerzeményekkel és külföldi előadók számaival bebizonyítja, hogy az igényes funky instrumentális módon is vérpezsdítő.  Mesélne egy kicsit magáról mint zenészről?  Ahogyan az lenni szokott, sok mindent csinálok:…

Megnézem

Új évjáratok a pincénél

Folyamatosan jönnek az újabb és újabb évjáratok, és amint úgy érezzük, hogy tökéletes egy bor, már címkézzük is, hogy a vásárlóinkhoz kerülhessenek. Az idén dűlőszelektáltan kijött Syrah-nk mellett a Solus, és Attila váltott évjáratot.  Syrah 2017 Konkoly-dűlő  A Fekete-hegyen található Konkoly-dűlőn összesen 25 hektárnyi szőlőnk van. Ez egy meredek, 240 méter magasan fekvő terület, ahonnan…

Megnézem

VIII. Gere Jazz – funky Villányban

A nyolcadik Gere Jazz idén nyáron a stílus egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat. A villányi Gere Attila Pincészetnél június 14-15-én a koncertek mellett a többi főszerepet ismét a borok és a gasztronómia játsszák.  Az elmúlt években különféle nemzetek zenéje és konyhája együttesen adták a fő tematikát, az idei év programjának…

Megnézem

Malek Andrea – a sokoldalú énekesnő

A Gere Jazz pénteki első fellépője a Malek Andi Soulistic lesz. A sokoldalú énekesnő a népdaloktól a swingig mindenhol megtalálja a helyét, a Gere Jazz fesztiválon is a zenei stílusok kavalkádjával lép fel, a funky zene klasszikusait saját ízlésére formálva. Malek Andreát kérdeztük a nyári koncert kapcsán. Mit lehet tudni a zenekarról? Ez a különleges,…

Megnézem

Kopar előjegyzés 2019

Március 14-én indul, és a tervek szerint egy hónapig tart a legújabb Kopar előjegyzése. A bordeaux-i fajtákból készült házasítás 2016-os évjáratából összességében kevesebb palack készült, így limitált az előjegyezhető mennyiség.  Az előző évek tapasztalatai alapján a borkedvelők mindig hamar lecsapnak a Kopar palackokkal teli faládákra, de ezt idén érdemes az átlagosnál korábban megtenni, mert kivételesen…

Megnézem

Megújultak a Frici palackok

2010 a vörösborok szempontjából sok kihívást hozott, azonban ez volt az az év, ami a buborékos borok műfajához remekül illett, így ekkor készítettünk először gyöngyözőbort. Már a Crocus Hotel és a Mandula Étterem megnyitása óta terveztük hogy a saját, villányi gyöngyözőnkkel koccintsanak a vendégeink. Az olasz frizzantékhoz hasonló stílus lebegett a szemünk előtt, és amikor…

Megnézem

Franc & Franc Villányban

A Villányi borvidék negyedik alkalommal szervez kétnapos rendezvénysorozatot novemberben, melynek fő témája a cabernet franc. Villányban évről-évre kiemelkedő minőségű szőlőből készülnek a Villányi Franc néven forgalmazott prémium vörösborok, nem véletlen, hogy ennek a fajtának szentelnek egy konferenciát és egy kóstolónapot is. Az idei Franc&Franc rendezvény vendége az Újvilág, azaz a villányi borok mellett kaliforniai, chilei…

Megnézem

Évjáratjelentés 2018

A 2017/18-as évben is jól nyomon követhető volt az a tendencia, miszerint az időjárás egyre szélsőségesebb. Az organikus szőlőművelés miatt jól vettük az akadályokat, és egészséges, zamatos szőlőt tudtunk szüretelni. A tél a sokévi átlaghoz képest némileg enyhébb volt, a március elsejei rendkívüli fagy a mélyen fekvő területeken, és egyes korábbi érésű fajtáknál okozott károkat.…

Megnézem

A Kopár-dűlő

A Kopár a Villányi borvidék egyik legkiemelkedőbb dűlőjeként ismert terület, amely Villány és Nagyharsány között, a Szársomlyó-hegy déli részén terül el. Magyarország egyik legdélebbi szőlőültetvénye, ahonnan a Gere Attila Pincészet csúcsboraihoz szüreteljük a fürtöket.  Régebben sok fehérszőlő termett itt, főleg olaszrizling, aztán a rendszerváltás után, a minőségi termelés kezdetekor már kék szőlőt telepített mindenki igazodva…

Megnézem

Reggel, délben, este: Nyári gasztro – és bortippek

Szeretünk főzni, és szeretjük a nyár sokszínű, változatos alapanyagait is. Ilyenkor van idő egy ráérősebb reggelire, szívesen készítünk egy könnyű ebédet, vagy este grillezünk és borozunk a szabadban. Minden napszakhoz és minden étkezéshez van bortippünk, amit most meg is osztunk. Fehér Frici 2017 Gyöngyözőbor, jéghidegre behűtve, más nem is kell a nyári hőségben, és akár…

Megnézem