2018-ban is Gere Jazz Fesztivál

A villányi Gere Attila Pincészetnél, a Gere Birtokon 2018. június 8-9. között ismét megrendezik – ezúttal már hetedik alkalommal – a Gere Jazz Fesztivált. Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén a villányi szőlők között igazi olasz hangulatban és dolce vita életérzésben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényre. A hazai jazz kiválóságok mellett idén fellép…

Megnézem

Készüljünk a húsvétra

Idén április első napjaira esnek a húsvéti ünnepek, így itt az ideje, hogy ismét gondolkodjunk azon, mi kerüljön a nagyböjt után az ünnepi asztalra, és a poharakba. Fehér és Rosé Frici 2017 A legújabb évjáratú fehér és rozé Fricik tökéletes aperitifek, hűtsük be őket, és kínáljuk ezekkel a gyöngyözőborokkal a vendégeinket. Frissek, gyümölcsösek, és így…

Megnézem

Gere Kopar 2015 – Előjegyzés

Ismét eljött az idő, hogy egy újabb évjáratú Kopar Cuvée kerüljön a piacra, méghozzá a 2015-ös évből. Február 15-től március 15-ig tart majd az előjegyzési időszak, amikor a 12 palackos faládákat megrendelhetitek, ha pedig 24 palackot vásároltok, akkor egy Kopar Magnumot adunk ajándékba. A Kopar ebben az évben már május 15-én debütál, így akkortól indul…

Megnézem

Mi történt 2017-ben?

Természetesen rengeteg minden történik a pincészetünknél, folyamatosak a munkák a szőlőben és a pincében, sok vendég, borkóstolók, rendezvények, külföldi utak és villányi programok. Most a legfontosabb tavalyi eseményeket összefoglaljuk nektek, és kicsit magunknak is. Vince-nap a borvidéken Minden évet a Vince-nap programjaival indítunk január végén, ami az új év egyik legelső eseménye. Régi szokás, hogy…

Megnézem

Szőlőmag: a természet ajándéka

Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írt először a szőlőmag kedvező hatásáról, arról, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Pincészetünk már 2010 óta foglalkozik a bortermelés mellett a szőlőmag és -héj feldolgozásával. Ez a folyamat ma már teljes egészében a pincészet saját üzemében, saját, bio művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával zajlik. A szőlőmagból egyrészt…

Megnézem

Vince-napi programjaink

A Villányi borvidéken is megkezdődött az igazi tél, és Szent Vince napjának megünneplése az új év egyik legelső eseménye. Már több éve, hogy a Pincéről Pincére Variációk Vincére rendezvénye számos színes programlehetőséggel várja a borkedvelőket. Régi szokás, hogy a szőlősgazdák a Vince-napi időjárásából, és az akkor lemetszett “Vince vesszők” állapotából következtettek a várható szüretre. Egyik…

Megnézem

Solus az ünnepekre

Az ünnepek bora a Solus, és minden nap ünnep, amikor egy palackkal kinyitunk belőle. A pincészetünk egyik top tétele tökéletes választás a karácsonyi ünnepekre, hiszen egyaránt tudjuk az ételek mellé párosítani, a vendégekkel együtt elfogyasztani egy-egy pohárral, vagy ajándékba venni. Nemrég került forgalomba a 2012-es évjáratú Solus. Dűlőszelektált, limitált tétel, ami a Kopár-dűlőről szüretelt merlot-ból…

Megnézem

A Villányi Franc

Villány a már régóta meglévő eredetvédelmi rendszerét 2014-ben dolgozta át, és alkotta meg az új borvidéki márkát, azóta dolgozunk együtt a Villányi Franc sikeréért. Szakértők és borkedvelők egyaránt elismerik és szeretik a borokat, amit az is jól jelez, hogy a novemberi Franc&Franc rendezvényre évről évre egyre többen jönnek. A szabályzat szerint a premium és super…

Megnézem

Gere-évjáratjelentés 2017

Idén október 19-én végeztünk a szürettel és hoztuk be az utolsó ládákat, tele a cabernet franc fürtjeivel. Ezután már a pincére és az ottani munkákra koncentrálunk, hiszen a borok folyamatosan erjednek, érlelődnek. 2017-ben a Villányi borvidék és pincészetünk is igen jó évjáratot zárt. Idén is megfigyelhető volt az időjárás szélsőséges jellege, amire példa az igen…

Megnézem

Franc&Franc Fórum és Kóstolónap

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat látta vendégül Villány. Tavaly újabb fejezetet írt a borvidék Villányi Franc történetébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitálta Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. A kiemelt…

Megnézem