Az improvizáció szabadsága – Harcsa Veronika

A Gere Jazz Fesztivált pénteken Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint nyitja. Az egyre több időt külföldön töltő énekesnő minden hazai koncertje különleges eseménynek számít. Veronika előadásmódjában a báj és az intellektus kifinomult énektechnikával párosul, melyet Gyémánt Bálint bravúros gitárjátéka tesz teljessé. Megszámlálhatatlan közös koncertjük eredője az a magas fokú egymásra hangoltság, mely koncertről koncertre mindig…

Megnézem

Húsz éves a Kopar

1997. Mi történt húsz évvel ezelőtt? Ekkor ismerte meg a világ Dollyt, a klónozott birkát, a Titanic alatt sok papír zsebkendőt sírtak tele a mozikban, a Kemény Dénes vezette pólócsapat pedig első komoly eredményeként Európa-bajnok lett… És ez az évjárat adta az első, azóta ikonikusnak számító Kopar Cuvée-t is. A bor aktuális évjáratának előjegyzése most…

Megnézem

Kis tavaszi kitekintés

Noha télen sem unatkozunk, hozzátok hasonlóan mi is nagyon várjuk minden évben a tavaszt. Elkezdjük a szőlőmunkákat, a pincében pihenő borokat végigkóstoljuk és összeállítjuk a nagy vörösborainkat, készülünk a tavaszi rendezvényekre és idén egy fontos évfordulót is ünneplünk, 20 éves lesz a Kopar. Borokat választunk és házasítunk A pincében ilyenkor a borok kiválasztása, házasítás és…

Megnézem

VI. Gere Jazz Fesztivál – Délfrancia hangulat Villányban

A villányi Gere Attila Pincészetnél, a Gere Birtokon június 9-10. között ismét megrendezik – ezúttal már hatodik alkalommal – a Gere Jazz Fesztivált. Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén hamisítatlan provence-i hangulatban tölthetik ezt a hétvégét azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, ahol a felejthetetlen zenei programok mellett a legkiválóbb borok és a gondosan válogatott gasztronómiai…

Megnézem

A Konkoly-dűlő

A Fekete-hegyen, a Nagyharsány irányába néző Konkoly-dűlőről készülnek a legszebb cabernet franc boraink, amit rengeteg munkával hódítottunk vissza az erdőtől, akácostól, hogy végre 2001-ben újra szüretelhessünk róla. Az összesen 25 hektárt magában foglaló terület szinte kizárólag a mi birtokunkban van. Nevét egy itt gazdálkodó családról kapta, és sajnálatos módon szintén áldozatul esett a nagyüzemi gazdálkodásnak,…

Megnézem

Ismerd meg a Fekete Járdoványt!

Hét ősi, magyar fajtát hoztunk 2004-ben a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetéből. Akkor bakator, balafánt, purcsin, feketefájú bajor, kékbajor, csókaszőlő, és a fekete járdovány került hozzánk. Kísérletként először mindegyikből 2-2 sor próbaültetvénnyel kezdtünk a pincészet épülete mellett. Mivel a Kutatóintézetben nem tudtuk ezeket fajtaborként megkóstolni, és a kis mennyiség miatt nálunk sem készült önálló…

Megnézem

Gere borcsomagok karácsonyra

Ajándékozz Gere Attila bort karácsonyra és rendeld meg kényelmesen a webáruházunkon keresztül. Mindenki megtalálja a szerettei számára legtökéletesebb meglepetést és azokat a borokat, amik remekül illenek az ünnepi fogásokhoz. Villányi Franc csomag + ajándék 1 palack Weninger & Gere Villányi Franc 2012 díszdobozban 2 db Gere logós borospohár 1db Villányi Franc drop-stop + Ajándék ChocoMe…

Megnézem

A 2016-os évjárat értékelése

Végeztünk már az idei szürettel, így a továbbiakban a figyelmünk nagy része a pincére koncentrálódik, ahol a borok erjednek és érlelődnek. Mindig érdemes áttekinteni, hogy hogyan alakulnak az évjáratok, hiszen nagyon sok tanulságot tudunk levonni egy-egy évjáratjelentésből. Mivel a megelőző évek időjárási körülményei is kihatnak a következő év jellemzőire és a szőlő fejlődésére, az, hogy…

Megnézem

Az Ördögárok-dűlő

A négy nagy dűlőnk és területünk közül a részben Villányhoz, részben Nagyharsányhoz tartozó, összesen 60 hektárnyi Ördögárokból mi 15 hektáron műveljük a szőlőt. A 70-es években ezt a területet kivonták a termelésből, mivel a művelése nagyüzemi keretek között nem volt megoldható, ezért hamar beerdősödött ez a rész. 2001-ben kezdtük meg a terület helyreállítását és újratelepítését,…

Megnézem

Szüreti start a pincészetnél

A borvidéken az egész éves munka eredménye az őszi szüret. Eddig szerencsére kedvezett az időjárás, reméljük, hogy ez továbbra is így marad, hiszen mostantól szinte folyamatos a szüreti munka, a 70 hektáron mindig lesz mit szedni.   A szüretet idén is a rozé boraink alapanyagának szánt szőlő szedésével indítottuk. A Weninger & Gere, valamint a…

Megnézem