Franc & Franc 2021

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC & FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül. A korábbi években minden jelentősebb európai és újvilági franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle…

Megnézem

Indul a 2018-as Kopar előjegyzése

A Kopar előjegyzés kalandra hív az érlelt vörösborok világába. Különleges alkalom arra, hogy évről-évre a faládában elfektetett palackokból kinyisson egyet-egyet a gyűjtő, és nyomon kövesse a bor fejlődését, érését. A soron következő 2018-as Kopar egy kiegyensúlyozott évjáratból való, amely visszatükröződik ebben a fineszes, ízgazdag, gyümölcsös borban, melynek fő jellemzői az elegancia és a harmónia. 1997-es…

Megnézem

Bemutatjuk a Solus új évjáratát!

Új évjárat, a 2018-as Solus került a piacra nemrég. Egyik kedvelt csúcsborunk, a Kopár-dűlőből szüretelt merlot-t 2000-ben alkotta meg először Gere Attila, és csak a legkiemelkedőbb évekből készítjük el. Több mint egy évet érleltük palackban a 2018-as Solust, mire úgy éreztük, most már eléggé összeértek, összesimultak az ízek és a textúrák, így kiléphetünk vele a…

Megnézem

Interjú a BORIGO sikerekről

A BORIGO áprilisi számában a 2017-es nagy vörösborok álltak a fókuszban. Három borunk is kiemelkedően szerepelt, a Solus és a Kopar 94, az Ördögárok Villányi Franc pedig 93 pontot kapott a magazin tesztjén. Kíváncsiak voltunk, hogy a főszerkesztőnek, Bányai Gábor Botondnak mi a véleménye erről az évjáratról, és a borainkról. Magyarország és Villány tekintetében milyen…

Megnézem

Szőlőmag nyereményjáték

Amennyiben 2021. június 1. és augusztus 31. között bármilyen A.GERE Szőlőmag terméket vásárol (szőlőmag őrlemény, szőlőmagolaj, szőlőmag őrleményes kapszula), és elküldi az ezt igazoló blokkot az elérhetőségeivel együtt az AKA Kft., 7773 Villány, Erkel F.u.2/A címre, akkor ön is megnyerheti a szeptemberi sorsoláson a 100.000,- Ft értékű, 2 főre szóló wellness hétvégét a GERE Crocus…

Megnézem

TAVASZI MEGÚJULÁS A SZŐLŐMAG EREJÉVEL

A tavasz érkezése új lendületet hoz, hogy kívül-belül felfrissüljünk. Ebben az időszakban tudatosabban törekszünk arra, hogy még több időt töltsünk a szabadban, gyakrabban mozogjunk és hidratáljunk, valamint bátran próbáljunk ki új készítményeket, amelyek nem csak az egészségünkre, de a bőrünkre is remek hatással vannak. ÍME 5 EGYSZERŰ GERE TIPP A MEGÚJULÁSUNK ÉRDEKÉBEN: 1. NAPINDÍTÓ ARC…

Megnézem

Napfény a palackban – Solus

Gere Attila 1998-ban járt Toscanába, amikor még Gál Tibor volt a Tenuta dell’Ornellaia főborásza. Így volt lehetősége és alkalma hordóból kóstolni a Masseto nevű merlot alapanyagát. Ez az a bor, amely azóta is példakép számunkra, hiszen ezután az élmény után döntötte el Gere Attila, hogy neki is el kell egyszer készítenie egy komoly, villányi merlot-t.…

Megnézem

Csokoládé és bor – új izgalmas alapanyagok és ízek

Eddig is megtalálhatóak voltak nálunk a szőlőmag őrleménnyel készült csokoládék, amelyeket mind magukban, mind borral együtt fogyasztottunk. Idén új, izgalmas alapanyagokban és ízekben gondolkodtunk, és megalkottuk azt a három terméket, amely a pincészet borainak portfóliójához legjobban passzol. A kiválasztás folyamatában a család mellett head sommelier-nk, Fröhlich Tamás vett részt, így most őt kérdezzük a projektről.…

Megnézem

Évjárat-értékelés 2020

Október közepére befejeztük a szüretet, egy szép évjárat után. Az organikus művelés, a gondos szőlőmunka és az odafigyelés minden évjáratot meghatároz, az időjárással pedig idén szerencsénk volt. Az elmúlt években a mediterrán jelleg határozottabb érvényesülése jellemzi időjárásunkat, bár az ezzel együtt járó bőségesebb téli csapadékból most hiányt szenvedtünk. Tapasztalhatjuk, hogy az évszakok kitolódnak. Az ősz…

Megnézem

Kenyér szőlőmag őrleménnyel

Sokan álltak neki mostanában kenyeret sütni, és valóban csodálatos dolog megszegni azt a frissen sült, illatos cipót, amit saját magunk készítettünk. Molnár Péter séfünk most megosztja a szőlőmag őrleménnyel készült kenyér receptjét, mi pedig mindenkit bíztatunk arra, hogy próbálja ki, hiszen nemcsak finom és egészséges, de azoknak, akik kóstolták már a Mandula Étteremben, visszahozhatja az…

Megnézem