A Gere család kedvenc receptjei nyárra

A bor és a gasztronómia mindig kéz a kézben jár, és pláne tavasszal és nyáron szeretünk főzni a színpompás friss zöldségekből és gyümölcsökből. A kedvenc receptjeinkhez szívesen párosítjuk a borainkat, és sokszor kerül az ételekbe is belőlük, ami mindig feldobja a fogásokat. Sült kecskesajtos saláta Gere-féle dresszinggel – Olaszrizling 2015 Friss és egészséges, emellett azért…

Megnézem

V. GERE Jazz-Fesztivál – Latin fiesta

Villány, GERE Birtok (2016.06.10-11.) Egy hagyományteremtő céllal létrejött fesztivál életében öt esztendő nem rendkívüli időtáv, ám éppen elég nagy ahhoz, hogy egyfajta mérföldkövet jelentsen és ünneplésre adjon okot. Kezdeti célkitűzéséhez híven a GERE Jazz-Fesztivál 2016 nyarán ismét jól csengő hármashangzatba rendezi a GERE-borokat, a kifinomult gasztronómiát és az igényes jazz-zenét, a fesztivál ötéves fennállásának minijubileuma…

Megnézem

Gere Frici Pink Party

Június 1-jén a DiVino Gozsduban ismét megrendezzük a Gere Frici Pink Partyt. A főszerepben ezúttal is a rozé habzónk lesz, és nem maradhat el a játék, a nyeremények és a jó hangulat sem. Gyere rózsaszínben, és a bejáratnál kapsz tőlünk egy kupont, amelyért cserébe a pultnál vendégünk leszel egy pohár Rosé Fricire. Ha felírod a…

Megnézem

A bossa nova varázsa – Pátkai Rozina

A Pátkai Rozina Quintet szombaton színesíti bossa nova stílusú koncertjével a GERE Jazz Fesztivál latindzsessz-programját. Rozina két kislánya megszületése után, már két diplomával a zsebében döntötte el, hogy énekesnő lesz. Jelentkezett a konzervatóriumba, tanult és tanított, közben elsajátította a portugál nyelvet is, majd úgy döntött, hogy egy évre kiköltözik Spanyolországba. Az olasz felmenőkkel is rendelkező…

Megnézem

Egy latin lány – Enyedi Sugárka

Az Enyedi Sugárka Jazz Tett zenekar a Gere Jazz Fesztiválon péntek este lép fel. Enyedi Sugárkával, a csapat énekesnőjével beszélgettünk. Honnan jött a latin zene iránti szeretete? Tizenkét éves koromban már biztos voltam benne, hogy dzsesszénekesnő szeretnék lenni, és előbb hallgattam brazil és kubai zenéket, mint Stinget. A latin zenéktől a swingen, és a mainstream…

Megnézem

A Frici story

A szállodánk nyitásakor rögtön szembe találtuk magunkat azzal a problémával, hogy milyen welcome drinket, aperitifet kínáljunk a vendégeknek. Bár tudtuk, hogy számtalan remek hazai bor létezik ebben a kategóriában, a Crocus Hotel és a Mandula Étterem mögött álló pincészet miatt egyértelmű volt, hogy saját, villányi bort szeretnénk a poharakba tölteni. Ezért elkezdtünk habzóborokat készíteni, de…

Megnézem

Kubai hangulat – interjú Bodzsár Tamással

Szombat este a Barrio Latino, az első magyarországi timbazenekar játszik a GERE Jazz Fesztiválon. A csapat zenéjét egy szerencsés véletlen folytán fedezte fel a Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó, Michael Lazarus, a zenekar első kislemeze a kaliforniai Latin Pulse Music kiadó gondozásában jelent meg 2013 őszén. A „Con Clave Y Tambó” című daluk rövid idő alatt…

Megnézem

Salsa borral – beszélgetés Révész Richárddal

A GERE Jazz Fesztivál péntek esti koncertjén a Révész Richárd dzsesszzongorista irányításával megalakult Ricardo Salsa Club, a salsát és latin dzsesszt játszó legnagyobb és egyben legjobb hazai zenekar lép fel. Az ütősökkel, fúvósokkal és énekesekkel tarkított csapat törekvése, hogy megismertesse a magyarországi közönséget a kubai zenei stílusokkal, és hogy népszerűsítse a latin-amerikai zenei kultúrát. Révész…

Megnézem

A Kopar története

A ’90-es évek első felében hozzánk hasonlóan több villányi borász figyelmét is felkeltették az ún. bordeaux-i fajtákból, azaz a cabernet sauvignonból, cabernet franc-ból és merlot-ból készített borok. Mindez persze kézenfekvő volt, hiszen az ültetvények jelentős részét már ebben az évtizedben is ezek a fajták alkották, és Villány természeti adottságai is azt sugallták, hogy érdemes a…

Megnézem

Gasztroötletek szőlőmagtermékekhez

A szőlőből nemcsak bor készíthető, számos más feldolgozási és felhasználási módja is ismert. A szőlőmag olaja és mikroőrleménye, valamint a zöld szőlő leve, a verjus (verzsü) egészséges és egyben finom kiegészítője lehet az otthoni konyhának.

Megnézem