A Konkoly-dűlő
A Fekete-hegyen, a Nagyharsány irányába néző Konkoly-dűlőről készülnek a legszebb cabernet franc boraink, amit rengeteg munkával hódítottunk vissza az erdőtől, akácostól, hogy végre 2001-ben újra szüretelhessünk róla. Az összesen 25 hektárt magában foglaló terület szinte kizárólag a mi birtokunkban van. Nevét egy itt gazdálkodó családról kapta, és sajnálatos módon szintén áldozatul esett a nagyüzemi gazdálkodásnak,…
Ismerd meg a Fekete Járdoványt!
Hét ősi, magyar fajtát hoztunk 2004-ben a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetéből. Akkor bakator, balafánt, purcsin, feketefájú bajor, kékbajor, csókaszőlő, és a fekete járdovány került hozzánk. Kísérletként először mindegyikből 2-2 sor próbaültetvénnyel kezdtünk a pincészet épülete mellett. Mivel a Kutatóintézetben nem tudtuk ezeket fajtaborként megkóstolni, és a kis mennyiség miatt nálunk sem készült önálló…
Gere borcsomagok karácsonyra
Ajándékozz Gere Attila bort karácsonyra és rendeld meg kényelmesen a webáruházunkon keresztül. Mindenki megtalálja a szerettei számára legtökéletesebb meglepetést és azokat a borokat, amik remekül illenek az ünnepi fogásokhoz. Villányi Franc csomag + ajándék 1 palack Weninger & Gere Villányi Franc 2012 díszdobozban 2 db Gere logós borospohár 1db Villányi Franc drop-stop + Ajándék ChocoMe…
A 2016-os évjárat értékelése
Végeztünk már az idei szürettel, így a továbbiakban a figyelmünk nagy része a pincére koncentrálódik, ahol a borok erjednek és érlelődnek. Mindig érdemes áttekinteni, hogy hogyan alakulnak az évjáratok, hiszen nagyon sok tanulságot tudunk levonni egy-egy évjáratjelentésből. Mivel a megelőző évek időjárási körülményei is kihatnak a következő év jellemzőire és a szőlő fejlődésére, az, hogy…
Az Ördögárok-dűlő
A négy nagy dűlőnk és területünk közül a részben Villányhoz, részben Nagyharsányhoz tartozó, összesen 60 hektárnyi Ördögárokból mi 15 hektáron műveljük a szőlőt. A 70-es években ezt a területet kivonták a termelésből, mivel a művelése nagyüzemi keretek között nem volt megoldható, ezért hamar beerdősödött ez a rész. 2001-ben kezdtük meg a terület helyreállítását és újratelepítését,…
Szüreti start a pincészetnél
A borvidéken az egész éves munka eredménye az őszi szüret. Eddig szerencsére kedvezett az időjárás, reméljük, hogy ez továbbra is így marad, hiszen mostantól szinte folyamatos a szüreti munka, a 70 hektáron mindig lesz mit szedni. A szüretet idén is a rozé boraink alapanyagának szánt szőlő szedésével indítottuk. A Weninger & Gere, valamint a…
Borkóstoló és pincelátogatás programjaink
Borvidékre kirándulni mindig nagy élmény, hiszen egy-egy bortúra alkalmával a vendégek találkozhatnak a borásszal, körülnézhetnek a pincében, megleshetik, hogy hogyan és hol készülnek a borok. A borkóstolók és pincelátogatások már önmagukban képesek nagy élményt nyújtani szakértőknek és laikusoknak egyaránt. A hozzánk látogató vendégeknek éppen ezért számos lehetőséget kínálunk. A Gere Attila Pincészetébe illetve a Gere…
V. Gere Jazz Fesztivál kisfilm
Remekül sikerült az V. Gere Jazz Fesztivál, a latin fieszta jegyében, a hangulatot a videó is visszaadják. Köszönjük, hogy eljöttetek és jól éreztétek magatokat, találkozzunk egy év múlva is!
Nyár van, fröccsözzünk!
Biztosan nem a fröccs az első dolog, ami Villányról valakinek az eszébe jut, de a nyár az itt is nyár és a meleg itt is meleg. Ilyenkor pedig nekünk is jól esik egy pohár jéghideg fröccs, hol az olaszrizlingünkből, hol a rozénkból. A legenda szerint 1842-ben Fáy András vendégül látta fóti pincéjében Vörösmarty Mihályt és…
Gere & Schubert – Csillagvölgy borkóstoló és pincelátogatás
Júliustól új program vár minden Villányba látogató vendéget! A Gere & Schubert azaz a Csillagvölgy pincészet könnyed, illatos boraival egy teljesen más megközelítésből mutatja meg a villányi értékeket. Frissesség és gyümölcsösség jellemzik Gere Attila és Schubert Vilmos közös vállalkozásának borait. Az alkalmazott technológia és kíméletes feldolgozás eredményeként a lehető legtöbb íz és illatanyag megőrzését tűzték…