Megújultak a Frici palackok

2010 a vörösborok szempontjából sok kihívást hozott, azonban ez volt az az év, ami a buborékos borok műfajához remekül illett, így ekkor készítettünk először gyöngyözőbort. Már a Crocus Hotel és a Mandula Étterem megnyitása óta terveztük hogy a saját, villányi gyöngyözőnkkel koccintsanak a vendégeink. Az olasz frizzantékhoz hasonló stílus lebegett a szemünk előtt, és amikor…

Megnézem

Franc & Franc Villányban

A Villányi borvidék negyedik alkalommal szervez kétnapos rendezvénysorozatot novemberben, melynek fő témája a cabernet franc. Villányban évről-évre kiemelkedő minőségű szőlőből készülnek a Villányi Franc néven forgalmazott prémium vörösborok, nem véletlen, hogy ennek a fajtának szentelnek egy konferenciát és egy kóstolónapot is. Az idei Franc&Franc rendezvény vendége az Újvilág, azaz a villányi borok mellett kaliforniai, chilei…

Megnézem

Évjáratjelentés 2018

A 2017/18-as évben is jól nyomon követhető volt az a tendencia, miszerint az időjárás egyre szélsőségesebb. Az organikus szőlőművelés miatt jól vettük az akadályokat, és egészséges, zamatos szőlőt tudtunk szüretelni. A tél a sokévi átlaghoz képest némileg enyhébb volt, a március elsejei rendkívüli fagy a mélyen fekvő területeken, és egyes korábbi érésű fajtáknál okozott károkat.…

Megnézem

A Kopár-dűlő

A Kopár a Villányi borvidék egyik legkiemelkedőbb dűlőjeként ismert terület, amely Villány és Nagyharsány között, a Szársomlyó-hegy déli részén terül el. Magyarország egyik legdélebbi szőlőültetvénye, ahonnan a Gere Attila Pincészet csúcsboraihoz szüreteljük a fürtöket.  Régebben sok fehérszőlő termett itt, főleg olaszrizling, aztán a rendszerváltás után, a minőségi termelés kezdetekor már kék szőlőt telepített mindenki igazodva…

Megnézem

Reggel, délben, este: Nyári gasztro – és bortippek

Szeretünk főzni, és szeretjük a nyár sokszínű, változatos alapanyagait is. Ilyenkor van idő egy ráérősebb reggelire, szívesen készítünk egy könnyű ebédet, vagy este grillezünk és borozunk a szabadban. Minden napszakhoz és minden étkezéshez van bortippünk, amit most meg is osztunk. Fehér Frici 2017 Gyöngyözőbor, jéghidegre behűtve, más nem is kell a nyári hőségben, és akár…

Megnézem

VII. Gere Jazz Fesztivál kisfilmje

Az idei Gere Jazz Fesztivál a változékony időjárás ellenére is jó hangulatú volt, nagy részben nektek köszönhetően. Köszönjük, hogy velünk voltatok, találkozunk jövőre!

Megnézem

A legtáncosabb jazz létrehozója – Nicola Conte

A szombat este olasz sztárfellépője Nicola Conte lesz, a legjazzesebb tánczene és a legtáncosabb jazz létrehozója, akinek hamarosan megjelenő új lemezéről is hallhatnak dalokat a fesztivál résztvevői. Az olasz gitáros a nu-jazz stílus meghatározó alakja, aki zenészként, producerként és DJ-ként egyaránt tevékenykedik. Szülővárosában, a dél-olaszországi Bariban alapította meg a Fez kollektívát, ami az egyik legmodernebb,…

Megnézem

Gasztro sztárvendégek a Gere Jazz Fesztiválon

Az idei olasz tematika jegyében a Gere Jazz Fesztiválra gasztro vendégeket is hívott a Gere család egyenesen Olaszországból. Friuli Venezia Giulia régióból a Michelin csillagos La Subida étterem készül ízelítővel sajtokból és olívolajokból, míg a Bagatto család a híres San Daniele sonkáit hozza el a fesztivál vendégei részére. La Subida A La Subida-t 1960-ban alapította…

Megnézem

Az egyedülálló improvizátor – Szakcsi Lakatos Béla

Pénteki első fellépőnk, a Rákfogó zenekar érdekes történelemmel bír. Több mint negyven évvel ezelőtt, 1972 és 1974 között működtek, majd sok év kihagyás után 2016-ban alakultak újra, némileg más felállással. Hatásuk a mai napig jelentős, a zenekar mindegyik tagja jelen volt a hazai jazzélet alakulásának elmúlt évtizedeiben. Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Kőszegi Imre (dob), Fekete-Kovács…

Megnézem

Megújultak a Gere borok

Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai, jelezve a harminc éve tartó történet következő szakaszát. A név is módosult: “A. Gere” olvasható a címkéken, utalva Gere Attilára és gyermekeire, Andreára és Attilára egyaránt. A címkéken túl a kínált borstruktúra is megváltozott, átláthatóbbá vált. A hetedik generáción átívelő borászat célja a váltással az volt, hogy…

Megnézem