Interjú a BORIGO sikerekről
A BORIGO áprilisi számában a 2017-es nagy vörösborok álltak a fókuszban. Három borunk is kiemelkedően szerepelt, a Solus és a Kopar 94, az Ördögárok Villányi Franc pedig 93 pontot kapott a magazin tesztjén. Kíváncsiak voltunk, hogy a főszerkesztőnek, Bányai Gábor Botondnak mi a véleménye erről az évjáratról, és a borainkról. Magyarország és Villány tekintetében milyen…
Szőlőmag nyereményjáték
Amennyiben 2021. június 1. és augusztus 31. között bármilyen A.GERE Szőlőmag terméket vásárol (szőlőmag őrlemény, szőlőmagolaj, szőlőmag őrleményes kapszula), és elküldi az ezt igazoló blokkot az elérhetőségeivel együtt az AKA Kft., 7773 Villány, Erkel F.u.2/A címre, akkor ön is megnyerheti a szeptemberi sorsoláson a 100.000,- Ft értékű, 2 főre szóló wellness hétvégét a GERE Crocus…
TAVASZI MEGÚJULÁS A SZŐLŐMAG EREJÉVEL
A tavasz érkezése új lendületet hoz, hogy kívül-belül felfrissüljünk. Ebben az időszakban tudatosabban törekszünk arra, hogy még több időt töltsünk a szabadban, gyakrabban mozogjunk és hidratáljunk, valamint bátran próbáljunk ki új készítményeket, amelyek nem csak az egészségünkre, de a bőrünkre is remek hatással vannak. ÍME 5 EGYSZERŰ GERE TIPP A MEGÚJULÁSUNK ÉRDEKÉBEN: 1. NAPINDÍTÓ ARC…
Napfény a palackban – Solus
Gere Attila 1998-ban járt Toscanába, amikor még Gál Tibor volt a Tenuta dell’Ornellaia főborásza. Így volt lehetősége és alkalma hordóból kóstolni a Masseto nevű merlot alapanyagát. Ez az a bor, amely azóta is példakép számunkra, hiszen ezután az élmény után döntötte el Gere Attila, hogy neki is el kell egyszer készítenie egy komoly, villányi merlot-t.…
Csokoládé és bor – új izgalmas alapanyagok és ízek
Eddig is megtalálhatóak voltak nálunk a szőlőmag őrleménnyel készült csokoládék, amelyeket mind magukban, mind borral együtt fogyasztottunk. Idén új, izgalmas alapanyagokban és ízekben gondolkodtunk, és megalkottuk azt a három terméket, amely a pincészet borainak portfóliójához legjobban passzol. A kiválasztás folyamatában a család mellett head sommelier-nk, Fröhlich Tamás vett részt, így most őt kérdezzük a projektről.…
Évjárat-értékelés 2020
Október közepére befejeztük a szüretet, egy szép évjárat után. Az organikus művelés, a gondos szőlőmunka és az odafigyelés minden évjáratot meghatároz, az időjárással pedig idén szerencsénk volt. Az elmúlt években a mediterrán jelleg határozottabb érvényesülése jellemzi időjárásunkat, bár az ezzel együtt járó bőségesebb téli csapadékból most hiányt szenvedtünk. Tapasztalhatjuk, hogy az évszakok kitolódnak. Az ősz…
Kenyér szőlőmag őrleménnyel
Sokan álltak neki mostanában kenyeret sütni, és valóban csodálatos dolog megszegni azt a frissen sült, illatos cipót, amit saját magunk készítettünk. Molnár Péter séfünk most megosztja a szőlőmag őrleménnyel készült kenyér receptjét, mi pedig mindenkit bíztatunk arra, hogy próbálja ki, hiszen nemcsak finom és egészséges, de azoknak, akik kóstolták már a Mandula Étteremben, visszahozhatja az…
Tematikus borkóstoló – 2020 Ősz
Miközben a dűlőkben beköszönt a nyugalom, a szüretek befejeződnek, a pincék megtelnek élettel és az idei évjárat fiatal nedűivel. A borászatok és éttermek gazdagon kínálják, a kóstolni vágyók pedig keresik is az új fehér-, rosé- és vörösborokat. Ezzel az egész hónapot átható ropogós frissességgel állítunk szembe egy olyan kóstolósort, ahol éppen az érettség lesz a…
Villányi programok ősszel
Az őszi hónapok a szüretről szólnak egy borvidéken, de nem feledkezünk el a programokról sem, ahol mi is kikapcsolódhatunk kicsit. Zenei, kulturális és gasztronómiai események, borkóstolók, vidám fesztiválok, és komoly szakmai rendezvények színesítik ezt az őszt. 2019. augusztus 30 – szeptember 1. Harkányi Szüreti Fesztivál Immár 25-ik alkalommal kerül megrendezésre ez a fesztivál. Szüreti…
Hogyan került egy függönyre a pincészetünk? – 2. rész
Varró Zoltán húsz évvel ezelőtt alapította a Varrodesignt. A legmagasabbra értékelt, szállodákat és éttermeket díjazó, New York-i és hongkongi versenyek elismerései több hazai szállodát tettek ismertté világszerte, munkájának köszönhetően. Megtisztelő számunkra, hogy a család barátjának mondhatjuk, és hogy segítségével több, számunkra fontos villányi helyszín is megújult. (Az 1. részt itt olvashatja.) Melyek az épületegyüttes legfontosabb…