Szakmai visszajelzés – Online kóstoló Tamlyn Currin-nel
12 bort küldtünk Tamlyn Currinnek, a Jancis Robinson nevét viselő, a világ borrajongói számára referenciaforrásnak számító online bormagazin és edukációs felület, a jancisrobinson.com szerkesztőjének és szakírójának. A borszakértő online, velünk közösen kóstolta a tételeket. Az ekkor született értékelésekből kiválogattunk néhányat, ami a borok iránt érdeklődők és kereskedők számára is segítség, információ, professzionális visszajelzésen alapuló tanulság…
Kopar 2020 előjegyzés
2020. Különleges volt ez az év, hiszen emlékezhetünk, mindannyian be voltunk zárva. Mi itt Villányban éppúgy, mint ahogy az egész világ. Az éttermünkbe sem érkezhettek vendégek, így a séfek és a konyhai csapat munkahelye átkerült a szőlőbe. Az, hogy részt vettek a Kopar szüretében, és átélték mindezt, még szorosabbra fűzte a kapcsolatukat a pincészet ikonikus…
Attila 2012 – The Library Collection
ILYEN VÁLOGATÁST MÉG SOHASEM ÁLLÍTOTTUNK ÖSSZE A PINCÉSZET TÖRTÉNETÉBEN. A házasítás talán a leginkább szubjektív elem egy bor készítésének folyamatában. Pont ezért izgalmas. Kialakult rendje van nálunk ennek a munkának. Szisztematikusan dolgozunk, először mindig a legmagasabb kategóriához, az Attila Cuvée-hez választjuk ki az alapborokat. Amikor leülünk kóstolni, mindenkinek egy szavazata van. „Igen” vagy „nem” a…
KOPAR 2019 előjegyzés november 15-ig
Október 15-én indul, és november 15-ig tart az idei Kopar előjegyzés. Különleges és egyedi alkalom arra, hogy megvásárolja a 12 palackot tartalmazó, limitáltan elérhető faládákat, kedvezményes áron. A Kopar 2019 egy ízgazdag, gyümölcsös bor, melynek fő jellemzői az elegancia és a harmónia, a hosszú érlelhetőség. Az előjegyzés időszaka: 2022. október 15-től november 15-ig. Előjegyzés csak…
Zene és gasztronómia – interjú Erdődy Orsolyával
Erdődy Orsolya a Budapesti Fesztiválzenekar menedzser-igazgatója, aki nemcsak a zenében van otthon, a gasztronómia és a bor sem idegen terep számára. Erről, és a zenekar következő, izgalmas projektjeiről kérdeztük. Az utóbbi két évtizedben jelentős fejlődés zajlott le a hazai gasztronómiai színtéren azáltal, hogy kialakultak többek között a felső kategóriájú éttermek és a prémium borokat készítő…
A Rolls-Royce ajánlja rajongóinak a Gere Attila Pincészetet
A világ egyik legrangosabb és legrégebbi autóklubja, a Rolls-Royce International Club és a Bentley Enthusiasts (RREC), bemutatja új kiadványát, Strive for Perfection: The Royal Edition címmel. Az angol nyelvű könyv megjelenésének apropója, – amelyet a nagy múltra visszatekintő St James’s House kiadó készített – II. Erzsébet királynő 95. születésnapja, hiszen mindig is szoros szálak fűzték…
Franc & Franc 2021
A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC & FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül. A korábbi években minden jelentősebb európai és újvilági franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle…
Indul a 2018-as Kopar előjegyzése
A Kopar előjegyzés kalandra hív az érlelt vörösborok világába. Különleges alkalom arra, hogy évről-évre a faládában elfektetett palackokból kinyisson egyet-egyet a gyűjtő, és nyomon kövesse a bor fejlődését, érését. A soron következő 2018-as Kopar egy kiegyensúlyozott évjáratból való, amely visszatükröződik ebben a fineszes, ízgazdag, gyümölcsös borban, melynek fő jellemzői az elegancia és a harmónia. 1997-es…
Bemutatjuk a Solus új évjáratát!
Új évjárat, a 2018-as Solus került a piacra nemrég. Egyik kedvelt csúcsborunk, a Kopár-dűlőből szüretelt merlot-t 2000-ben alkotta meg először Gere Attila, és csak a legkiemelkedőbb évekből készítjük el. Több mint egy évet érleltük palackban a 2018-as Solust, mire úgy éreztük, most már eléggé összeértek, összesimultak az ízek és a textúrák, így kiléphetünk vele a…
Interjú a BORIGO sikerekről
A BORIGO áprilisi számában a 2017-es nagy vörösborok álltak a fókuszban. Három borunk is kiemelkedően szerepelt, a Solus és a Kopar 94, az Ördögárok Villányi Franc pedig 93 pontot kapott a magazin tesztjén. Kíváncsiak voltunk, hogy a főszerkesztőnek, Bányai Gábor Botondnak mi a véleménye erről az évjáratról, és a borainkról. Magyarország és Villány tekintetében milyen…