Solus az ünnepekre
Az ünnepek bora a Solus, és minden nap ünnep, amikor egy palackkal kinyitunk belőle. A pincészetünk egyik top tétele tökéletes választás a karácsonyi ünnepekre, hiszen egyaránt tudjuk az ételek mellé párosítani, a vendégekkel együtt elfogyasztani egy-egy pohárral, vagy ajándékba venni. Nemrég került forgalomba a 2012-es évjáratú Solus. Dűlőszelektált, limitált tétel, ami a Kopár-dűlőről szüretelt merlot-ból…
A Villányi Franc
Villány a már régóta meglévő eredetvédelmi rendszerét 2014-ben dolgozta át, és alkotta meg az új borvidéki márkát, azóta dolgozunk együtt a Villányi Franc sikeréért. Szakértők és borkedvelők egyaránt elismerik és szeretik a borokat, amit az is jól jelez, hogy a novemberi Franc&Franc rendezvényre évről évre egyre többen jönnek. A szabályzat szerint a premium és super…
Gere-évjáratjelentés 2017
Idén október 19-én végeztünk a szürettel és hoztuk be az utolsó ládákat, tele a cabernet franc fürtjeivel. Ezután már a pincére és az ottani munkákra koncentrálunk, hiszen a borok folyamatosan erjednek, érlelődnek. 2017-ben a Villányi borvidék és pincészetünk is igen jó évjáratot zárt. Idén is megfigyelhető volt az időjárás szélsőséges jellege, amire példa az igen…
Franc&Franc Fórum és Kóstolónap
A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első Franc&Franc nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat látta vendégül Villány. Tavaly újabb fejezetet írt a borvidék Villányi Franc történetébe, hiszen azokat az európai bortermelőket invitálta Villányba, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. A kiemelt…
A Csillagvölgy-dűlő
A Csillagvölgy-dűlő Villány régi dűlőinek egyike, amely a Szársomlyó-hegy és a város között terül el. Egy nagyjából 20 hektáros, déli fekvésű, lankás terület a miénk, ahonnan többek között a Weninger & Gere Villányi Franc alapanyagát adó szőlőt szüreteljük. Ebben a dűlőben volt az első, pár négyszögöles szőlőterületünk, majd 2005-ben hozzávásároltunk egy nagyobb, 10 hektáros cabernet…
VI. Gere Jazz Fest kisfilm
Az idei Gere Jazz Fest sok újdonságot hozott, ezúttal az időjárás is kegyes volt hozzánk. Köszönjük, hogy eljöttetek!
Nyári frissítők Gere borokból
A nyári hónapok alatt bizony jól esnek a hideg, frissítő italok. Ugyan Villány elsősorban komolyabb vörösborairól ismert, a melegben sem kell lemondanunk a borvidék borairól. Nemrég Párizsban jártunk, és ott kóstoltuk meg ezt a különlegességet, ami rögtön a kedvencünk lett. Elhatároztuk, hogy itthon is kipróbáljuk, hiszen a Campari Spritz elkészítéséhez nélkülözhetetlen egyik alapanyag, a Fehér…
Az új kóstolóterek a belsőépítészünk szemével
Varró Zoltán belsőépítésznek – aki számos hotel, cukrászda és étterem enteriőrjét tervezte – köszönhetjük a megújult kóstolótereket a pincészetnél. Évek óta ismeri a Gere családot, ráadásul a borok nagy rajongója is, így az inspiráció adott volt. A régi ismeretségre tekintettel nem volt nehéz megálmodni az új Gere birtokot. Ugyan tudom, hogy mostanában a modern hangulatú…
Megújult a pincészetünk
Tavasz végén nagy építkezésbe kezdtünk, a pincészet kóstolóhelyiségét újítottuk fel, ami azért volt kihívás, mert a Gere Jazz Fesztiválra mindennek el kellett készülnie. Eredetileg csak a kóstoló termet szerettük volna újjá varázsolni, de végül egy nagyobb átalakítás lett belőle. Hiányoltuk a szálloda otthonos hangulatát, ezért felkértük kedves barátunkat Varró Zoltánt a VarroDesgin-tól, hogy valósítsa meg…
A zenész borász- Olivier Libaux
A fesztivál záróakkordjait szolgáltató világsztár formáció magyarországi fellépéseit mindig hatalmas várakozás előzi meg. A közönség kedvence, a francia Nouvelle Vague a MÜPA-ban és az A38-on is több ízben adott telt házas koncertet. A rádiók lejátszási listáin is aranyérmes feldolgozásaik és saját szerzeményeik egyszerre csengnek ismerősen és ajándékozzák meg eredeti játékossággal a hallgatóságot. A koncert létrejöttének…